Urarea lui Traian Băsescu pentru români de 1 Decembrie

Preşedintele Traian Băsescu îi îndeamnă pe români, în mesajul transmis de 1 Decembrie, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, să arboreze steagul naţional ca semn al mândriei de a fi român.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 16:56
Urarea lui Traian Băsescu pentru români de 1 Decembrie

„Este o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră, în care poporul român aduce un omagiu celor care au desăvârşit, prin patriotismul şi jertfa lor, Marea Unire de la 1918. Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicată evenimentelor şi personalităţilor care, prin viziune şi loialitate faţă de idealul naţional, au jucat un rol covârşitor în afirmarea identităţii statale în modernitate. Nu în ultimul rând, este o zi în care suntem chemaţi să ne manifestăm solidaritatea cu cei afectaţi de perioada dificilă pe care o traversăm şi să ne exprimăm totodată încrederea în viitorul pe care-l putem construi împreună, aşa cum ni-l dorim, într-o societate liberă şi democratică. Vă îndemn, ca semn al mândriei de a fi român, să arboraţi steagul naţional, fie că sunteţi în familie sau la locul de muncă, pentru a sărbători împreună, aşa cum se cuvine, Ziua României!”, spune preşedintele în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Şeful statului a adresat urări ‘călduroase de sănătate, bucurie şi prosperitate’ tuturor românilor din ţară şi din diaspora.