Uzina Dacia va produce integral automobilul Jogger Hybrid

Şefii Dacia au anunțat că motorul pentru modelul Jogger Hybrid va fi produs chiar în Uzina Mecanică Dacia din Piteşti.

15 oct. 2022, 22:15
Uzina Dacia va produce integral automobilul Jogger Hybrid

Uzina Dacia din Piteşti va produce integral automobilul Jogger Hybrid, deși primele informații arătau că acesta ar putea fi asamblat în Turcia, la Bursa. Informaţia a fost furnizată de Denis le Vot, CEO-ul Dacia.

„Primul motor hibrid va fi produs la Uzina Dacia din Pitești peste câteva luni. Luni vom anunța (n.r. în cadrul Salonului Auto din Paris) modelul Jogger Hybrid, iar motorul acestuia va fi asamblat la Pitești”, a spus Denis le Vot, CEO-ul Dacia, pentru profit.ro.

Citeşte şi: Noile maşini Dacia, prezentate la Paris. Conceptul Manifesto, vedeta Dacia la Paris Motor Show

Uzina Mecanică Dacia, care produce motoarele cu care sunt echipate mașinile mărcii și care va produce și motorul hibrid din familia E-Tech, este şi ea vizată de reorganizarea companiei Renault, astfel că cel mai probabil uzina dacia de la Piteşti va fi inclusă, împreună cu centrul de inginerie Titu, în divizia de motoare termice a grupului Renault, supranumită „Horse”, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Preţuri exorbitante pentru piesele de maşini electrice. O baterie de Dacia Spring se vinde online la preţul unui Logan la mâna a doua

Viitorul motor hibrid ce va fi oferit de Dacia pe Jogger, începând din 2023, este o combinație între un motor de 1.6 litri benzină și două motoare electrice, unul folosit pentru propulsie, celălalt ca alternator, acestea fiind însoțite de o cutie multi-mode automată. Sistemul permite comutarea automată între rularea electrică și cea pe benzină, iar recuperarea energiei se face în etapa de decelerare, la ridicarea piciorului de pe accelerație.

Startul motorului se face doar electric, lucru care contribuie esențial la reducerea consumului.

Bateria folosită pentru rulare și recuperarea energiei va avea 1.2 kWh, cu o tensiune de 230 volți și va permite rularea în regim electric aproximativ 40 km.