Valentin Ceauşescu, prima apariţie în public după mult timp. Cum arată fiul cel mare al dictatorului

Valentin Ceaușescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, este cunoscut ca fiind o persoană discretă. Cel care a contribuit în mod decisiv la ascensiunea Stelei în 1986 a participat la o festivitate dedicată președintelui Federației Române de arte Marțiale, Florentin Marinescu.

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 08:13

Valentin Ceaușescu (71 de ani) participă uneori la intruniri ale foștilor componenți din generația Steaua 1986, echipa românească ce a obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni (2-0 la loviturile de departajare, în fața Barcelonei).

În anii 80, Valentin Ceaușescu era un fel de protector al Stelei, cel puțin asta susțin componenții celebrei echipe care a făcut istorie în fotbalul românesc. Una dintre poveștile de la acea vreme susține că Valentin Ceaușescu a pronosticat scorul exact al meciului încă de la plecarea Stelei spre Sevilla, chiar la urcarea în avion.

În anii ‘80, Steaua și Dinamo erau cluburi susținute puternic politic. ”Roș-albaștrii” îl aveau de partea lor pe Valentin Ceaușescu.

Fostul tehnician Emeric Ienei, care a câștigat 5 titluri cu Steaua, și-a amintit de presiunile politice care se făceau înaintea marilor derby-uri bucureștene cu rivala Dinamo.

”Sigur că existau influențe politice din ambele tabere, dar pe vremea când devenisem antrenor, încercam să-i mai destind pe jucători după câte vreo ședință în care mai apărea un șef cu indicații prețioase. «Lăsați ce zic ei, voi jucați pe teren!». Iar băieții înțelegeau foarte bine mesajul meu”, a rememorat Emeric Ienei în decembrie 2019 pentru digisport.ro.

Mai multe informații, foto și video aici: