Vântul a făcut prăpăd în ţară. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar o macara a fost doborâtă de vijelie

Vântul a făcut ravagii în ţară. În Capitală mai mulţi copaci au fost smulși din rădăcini, maşinile fiind avariate din cauza crengilor căzute. De asemenea, vântul a făcut prăpăd şi pe litoral. O macara a fost doborâtă de vijelie chiar în fața unui hotel.

18 mai 2021, 18:55

Vântul a făcut prăpăd în ţară. Pompierii din București au avut marți după-amiaza 27 de intervenții după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelie, mai multe maşini fiind avariate

Vântul a făcut prăpăd în ţară. Copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate şi străzi blocate

Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii au intervenit marți după-amiaza la 27 de solicitari, 16 dintre acestea fiind pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil.

Astfel, pompierii au intervenit pe străzile C.C. Arion, Petru Rareș, Logofăt Udriste, Parcul Cișmigiu, Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei sau strada Burdujeni. De asemenea, ISU transmite că au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale și prin intermediul rețelelor de socializare.

Citeşte şi Prognoza meteo 19 mai. Vânt puternic şi furtuni în mare parte din ţară, ninsori la munte

Macara doborâtă de vijelie, pe litoral

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină marţi, 18 mai a.c., în Mamaia, în fața Hotelului Doina, după ce o macara s-a prăbușit, pe un șantier.

De asemenea,  în Prahova circulaţia a 17 trenuri a fost afectată după ce un copac doborât de vânt a căzut peste cablul de înaltă tensiune al căii ferate pe tronsonul cuprins între Brazi şi ramificaţia Ploieşti Triaj, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, echipele Transelectrica şi cele feroviare intervin la faţa locului pentru remedierea situaţiei şi înlocuirea cablului de tensiune. Traficul feroviar a fost reluat pe firul 1 şi în continuare se lucrează pentru remedierea deranjamentului, astfel încât circulaţia să fie reluată şi pe firul 2.

Din cauza acestei probleme, 17 trenuri care mergeau din direcţiile Braşov şi Buzău au înregistrat întârzieri între 20 de 100 de minute, a precizat sursa citată.

Reamintim că toată țara se află marți, până la ora 23.00, sub avertizare Cod galben de vânt puternic.

Citeşte şi Şoferii care îşi găsesc maşinile avariate de furtună, despăgubiţi chiar dacă nu au CASCO. Ce trebuie să facă