Varza murată îmbunătăţeşte vederea şi sănătatea pielii

Lipsa de legume proaspete din această perioadă te face să consumi mai multe murături, iar după ce ai aflat cum se pune varză la murat, iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale acestei legume din cămara cu murături.

RomaniaTV.net
08 dec. 2014, 08:47
Varza murată îmbunătăţeşte vederea şi sănătatea pielii

Varza murata are capacitatea de a regla sistemul digestiv, de a imbunatati circulatia si de a proteja sanatatea inimii. Consumul de varza murata stimuleaza sistemul imunitar, intareste oasele, reduce nivelul colesterolului, elimina inflamatia, protejeaza impotriva dezvoltarii anumitor tipuri de cancer si chiar imbunatateste vederea si sanatatea pielii, oferind in acelasi timp un aport de energie crescut.

Citeşte şi REŢETE MURĂTURI: Secretul unor murături bune si sănătoase

Din punct de vedere nutritional, varza murata contine un nivel ridicat de fibre alimentare, precum si niveluri semnificative de vitamina A, vitamina C, vitamina K si vitamina B. Mai mult decat atat, este o sursa buna de fier, mangan, cupru, sodiu, magneziu, calciu si aduce o cantitate moderata de proteine. Afla de ce varza murata nu trebuie sa lipseasca din dieta.

Varza murata creste energia organismului

Nivelurile ridicate de fier gasite in varza murata pot fi foarte benefice pentru organism in mai multe moduri. In primul rand, fierul contribuie la producerea de energie, deoarece imbunatateste metabolismul si stimuleaza circulatia, iar fluxul sanguin crescut ajuta la oxigenarea organelor si a celulelor. De asemenea, fierul din varza murata ajuta la prevenirea anemiei (deficit de fier) si atenuarea efectelor secundare asociate cu aceasta afectiune (dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive).

Citeşte şi Legume care te feresc de cancer

Varza murata pentru constipatie

Varza este renumita pentru continutul ridicat de fibre si te poate ajuta sa elimini starile de constipatie, balonare, crampe si gaze.

Citeste articol integral pe CuradeMiere.ro.