Vasile Dîncu anticipează o prezenţă mică la parlamentare. „E un fel de vot de pedepsire pentru simt un fel de aroganţă a puterii”

Profesorul Vasile Dîncu anticipează o prezenţă mică la parlamentare, în cazul în care numărul infectărilor cu noul coronavirus va creşte în următoarea perioadă. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD afirmă că oamenii sunt "destul de speriaţi pentru viaţa lor", iar cei vor veni la alegeri vor da "un vot de pedepsire pentru simt un fel de aroganţă a puterii"

27 nov. 2020, 22:13
Vasile Dîncu anticipează o prezenţă mică la parlamentare. „E un fel de vot de pedepsire pentru simt un fel de aroganţă a puterii”

Întrebat dacă românii vor merge la vot chiar şi în zonele în care a fost instituită carantina din cauza COVID-19, Vasile Dîncu a constatat că există „o anxietate destul de mare”.

„Există o anxietate destul de mare în această perioada când a crescut numărul de infectările. Ordinul prezidenţial a oprit undeva la 10.000 statistica oficială.

Am observat în sondajele pe care le-am făcut în această perioadă că oamenii sunt destul de speriaţi pentru viaţa lor şi cu siguranţă a scăzut destul de mult procentul care spun că merg la vot. Am avut la un moment dat 50 la sută. Au venit vreo 40. A început ca în unele oraşe în care am făcut studii să coboare sub 40 la sută. Asta înseamnă alegeri mai puţin legitime dacă ne uităm la ideea democratică de bază”, a declarat Vasile Dîncu, la România TV.

Citeşte şi: Vasile Dîncu susţine că PNL a închis pieţele la comanda ambasadelor: Producătorii care vând în supermarketuri sunt apăraţi de ambasade

Vasile Dîncu anticipează o prezenţă mică la parlamentare. „Se observă un fel de prezenţă nervoasă”

De profesie sociolog, profesorul Vasile Dîncu afirmă că a constatat, prin studii, ceea ce el numeşte o „prezenţă nervoasă”.

„Se observă un fel de vot de prezenţă nervoasă. Sunt tot mai mulţi oameni care încep să spună, în grupuri mari, vârstele de peste 55 de ani care încep să spună că se duc la vot pentru că e un fel de vot de pedepsire pentru simt un fel de aroganţă a puterii”, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Vasile Dîncu, atac furibund la adresa PNL. „Au ajuns la guvernare prin manevră nedemocratică”

De asemenea, Dîncu a dat de înţeles că nu e cazul să le „facem o statuie celor de la guvernare acum pentru că şi-au asumat ei această sarcină grea”.

„Au ajuns la guvernare prin manevră nedemocratică, o şmecherie parlamentară prin care au convins preşedintele, statul, sistemul au convins pe unii să iasă din coaliţia guvernamentală şi au dat jos un Guvern legitim, un Guvern care era votat în 2016 şi trebuia să meargă până la finalul celor patru ani.

Este destul de distractiv ce auzim. Am auzit că e vorba despre un echilibru între sănătate şi economie.

La economie suntem pe ultimul loc în Europa în rata de recuperare din trimestrul 3 şi 2. La infectări suntem la 10.000, deci la cel mai mare nivel”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, confirmat cu noul coronavirus