Vasile Dîncu, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul: „S-a risipit magia”. Ce va face PSD

Vasile Dîncu a avut o primă reacţie după ce Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul de premier propus. Liderul PSD consideră că Ciucă ar trebui propus din nou, deoarece este o persoană care poate să obțină mai ușor susținerea altor partide.

01 nov. 2021, 22:42
Vasile Dîncu, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul: „S-a risipit magia”. Ce va face PSD

Vasile Dîncu, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul. Președintele Consiliului Național al PSD spune că, cel mai probabil, următorul premier propus va fi tot generalul Ciucă.

Vasile Dîncu, prima reacţie după ce Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul

„S-a risipit magia. Ne gândeam cu toții ce soluție va găsi președintele PNL pentru a trece un guvern fără majoritate. Eu cred că ar fi o soluție să fie aceeași propunere, pentru că ar fi foarte greu să se obțină un acord cu un politician cu state vechi. Probabil că va fi tot domnul Ciucă propus.

Noi suntem circumspecție, dar nu înseamnă că suntem negativiști. Ne gândim că prima lor variantă va fi să reîncerce să aduce USR la masa negocierilor pentru a face o majoritate. Dacă nu se întâmplă asta, vom vedea ofertele pe care le vor face. Noi am fost flexibili de la început și le-am cerut și lor flexibilitate.

Participarea PSD la guvernare nu este un lucru simplu. Nu putem lua o decizie peste noapte. Există multe incompatibilități, care în această perioadă chiar s-au accentuat. Vom consulta și noi partidul în zilele acestea și vom veni cu o soluție. Nu spunem că vrem la guvernare, pentru că nu ne-a invitat nimeni. Suntem deschiși la a căuta o soluție împreună cu celelalte partide”, a declarat liderul PSD la Digi 24.

Citeşte şi Florin Cîţu: Numele viitorului premier, în funcţie de negocieri

Reamintim că luni seară, în urma unei şedinţe a Biroului Executiv al PNL, s-a hotărât depunerea mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă şi începerea negocierilor pentru formarea unui guvern majoritar.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să își depună mandatul.

„BEX a propus ca domnul Ciuca sa depuna mandatul. A doua decizie este ca maine sa propunem in BPN sa flexibilizam mandatul si sa incepem negocierile cu toate partidele responsabile pentru formarea guvernului.

De fapt nu vorbim de o flexibilizare ci de faptul ca PNL va incepe negocierile cu toate fortele democratice din Parlamentul Romaniei. Au fost trei consultari, de fiecare data ne-am intors catre partid si nu s-a decis flexibilizarea. In aceasta seara s-a decis in BEx si vom propune maine BPN flexibilizarea. Vom avea o discutie in PNL si vom vedea care va fi propunerea de premier, in urma negocierilor. Maine in BPN vom discuta si cazul celor 14 parlamentari care au iesit din grupul parlamentar. Ma intristeaza sa vad ca dintr-o competitie, nu au inteles nimic. Liberalismul inseamna competitie. Fac un apel la acesti colegi, care inca sunt in PNL, sa reconsidere aceasta decizie. Sigur ca domnul presedinte trebuie informat de depunerea mandatului, toate celelalte decizii vor fi luate in PNL”, a declarat preşedintele PNL Florin Cîţu.

Citeşte şi EXCLUSIV Mihai Tudose anunţă ce pregăteşte PSD după capitularea generalului Ciucă: Noi ne-am gândit la mai multe variante