Vergeturi? Iată cum le poţi estompa!

Vergeturile sunt o problemă de care multe femei doresc să scape. Cremele au eficiență redusă, în schimb, anumite proceduri par să dea rezultate.

RomaniaTV.net
16 mart. 2017, 08:55
Vergeturi? Iată cum le poţi estompa!

Neplăcere specifică mai ales femeilor, vergeturile apar din cauza diminuării fibrelor de colagen şi de elastină din piele. Vergeturile sunt mai frecvente în anumite perioade de modificări ale texturii pielii, cum sunt adolescenţa şi sarcina, dar şi atunci când survin fluctuaţii de greutate (îngrăşarea sau slăbirea bruscă).

La început, au culoarea violacee (6-12 luni), după care capătă o nuanţă sidefată (cele mai vechi de un an), prezentându-se, de cele mai multe ori, sub forma unor cicatrici liniare. Cel mai adesea, vergeturile apar pe şolduri, coapse, pe fese şi în zona sânilor. Iată la ce poți recurge pentru a scăpa de ele!

Laserul

În vergeturile de mici dimensiuni, aflate în stadii incipiente, laserul este o opţiune potrivită de tratament. Undele laser acţionează prin sinteza de colagen şi elastină, ceea ce favorizează refacerea ţesuturilor, reducând, în acelaşi timp, şi inflamaţia şi roşeaţa. Pentru vergeturile mai vechi (alb-sidefii), sunt indicate laserul fracţional şi peeling-ul laser.

Prin laserul fracţional, se stimulează regenerarea ţesuturilor, pielea recăpătându-şi fermitatea. De pildă, cu ajutorul laserului ProFracţional se pot face microexcizii la nivelul ţesuturilor, astfel fiind îndepărtate porţiunile lezate de la nivelul pielii. Prin tehnologia care combină laserul fracţional şi radiofrecvenţa se obţin rezultate bune în tratarea vergeturilor, având ca rezultat întinerirea şi regenerarea pielii.

Prin peeling-ul laser, se stimulează fibroblastul (celula generatoare de colagen şi elastină), pielea fiind regenerată din profunzime, iar aspectul vergeturilor este atenuat.

Mezoterapia

Procedura presupune injectarea la nivelul dermului a unui coctail de substanţe care au ca efect refacerea ţesutului conjunctiv. Printre acestea se numără proteinele, enzimele, acidul hialuronic, oligoelementele (zinc, fier, cupru), antioxidanţi, colagen şi elastină. Pentru rezultate mai bune, mezoterapia se poate asocia cu tratamentul cu lumină intens pulsată (IPL).
Peeling-ul chimic

Îndepărtează straturile superficiale ale pielii, stimulând sinteza de colagen. Astfel, pielea capătă un aspect ferm, iar vergeturile sunt estompate.
Micropigmentarea

Prin această procedură, vergeturile alb-sidefii se pigmentează cu nuanţe asemănătoare pielii, ceea ce ajută la reducerea vizibilităţii lor.

Roller-ele dermatologice

Aceste dispozitive de unică folosinţă folosesc ace foarte subţiri, creând incizii foarte fine în piele (care se închid în cel mult 2 ore), stimulând producerea de colagen şi elastină. Cu ajutorul acestor dispozitive, are loc o restrucurare cu celulele proprii, pe acelaşi principiu cu cel al tratamentului cu lumină fracţională.
Intervenția chirurgicală

Vergeturile se pot elimina şi pe cale chiururgicală, fie individual, fie în cadrul unei operaţii complexe precum abdominoplastia (în cadrul căreia se îndepărtează excesul de piele şi de grăsime de la nivelul abdomenului). O altă variantă este liftingul de coapse, la care se poate recurge atunci când vergeturile se află la acest nivel.

Află câteva remedii naturiste pentru celulită și vergeturi AICI