Veste bună pentru elevi: Vor circula gratuit de la 1 septembrie

Ministerul Educației a transmis, luni, într-un comunicat, că începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 15:01
Veste bună pentru elevi: Vor circula gratuit de la 1 septembrie

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Andrei Mihai Tănase, a avut luni, o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie. În urma întrevederii, s-a decis eliminarea tarifelor maximale vechi pentru transportul elevilor, cele care nu erau respectate de operatorii de transport, şi stabilirea unor tarife maximale noi, scrie Agerpres. 

„S-a decis abrogarea HG 863/2016, deci, practic, eliminarea tarifelor maximale vechi, cele care nu erau respectate de către operatori, şi stabilirea unor tarife maximale noi. Am primit asigurări că indiferent care vor fi tarifele stabilite, elevilor nu li se va deconta mai puţin decât valorează abonamentul, au existat asigurări în acest sens. Va fi emisă o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei iar începând de la 1 septembrie am primit asigurări de la ministrul Educaţiei că elevii vor circula gratuit, doar cu carnetul de elev.

Acum ne punem câteva întrebări la care sperăm să răspundă săptămâna viitoare, când ne vom întâlni la Ministerul Educaţiei, dacă este vorba ca toţi elevii să fie transportaţi gratuit sau doar elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi cum, în ce mod, din punct de vedere legislativ, vom efectua acest lucru, pentru că există anumite disparităţi care trebuie rezolvate, una dintre ele fiind chiar Ordonanţa de Urgenţă 51/2019, care, de altfel, trebuie respinsă cât mai repede în Parlamentul României pentru ca problema să fie rezolvată”, a declarat Andrei Mihai Tănase.

El a precizat că săptămâna viitoare ar putea fi clarificată şi hotărârea de guvern privind aprobarea cuantumurilor maxime ce vor fi decontate elevilor, subliniind că acestea nu vor fi sub nivelul abonamentului, prin urmare elevii vor beneficia din nou de decontarea integrală a navetei.

După întâlnirea cu Asociația Elevilor din Constanța, Ministerul Educației a transmis un comunicat prin care a anunțat ”începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev”. De asemenea, ministerul a trabsmis că elevii au confirmat participarea la întâlnirea de lucru de săptămâna viitoare.