Veşti proaste pentru românii cu bani! Locuinţele de lux vor fi supraimpozitate VIDEO

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a susţinut luni o mini conferinţă de presă ad hoc, la Palatul Parlamentului, subiectul principal fiind demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, dar a atins şi tema supraimpozitării locuinţelor de lux.

24 oct. 2022, 15:24
Veşti proaste pentru românii cu bani! Locuinţele de lux vor fi supraimpozitate VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu susține că se discută despre supra impozitarea locuințelor scumpe. Ciolacu a explicat că se va utiliza grila notarială și legile aflate deja în vigoare.

„Au venit colegii cu anumite propuneri şi urmează să aibă discuţii şi cu ministrul de resort”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, întrebat în legătură cu posibilitatea majorării taxelor şi impozitelor locale. El a spus că trebuie analizat dacă pe anumite categorii s-ar impune o mărire a acestor taxe, menţionând că există o propunere în acest sens.

„Haideţi să vedem dacă pe anumite categorii s-ar impune o mărire. AMR (n.r. Asociaţia Municipiilor din România) şi asociaţiile primarilor au venit cu propunerea să dăm o derogare până în 2025 în ceea ce priveşte grila notarială, dar cred că, ţinând cont de această criză, este posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a explicat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat în legătură cu impozitarea restului locuinţelor, nu cele foarte scumpe, Ciolacu a spus: „Cred că propunerea AMR de amânare până în 2025, când se face digitalizarea ANAF, este de luat în considerare”.

Citeşte şi: Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale: „Nu vreau să blochez proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a MApN și a Armatei”

În 10 octombrie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că primarii de municipii social-democraţi nu sunt de acord cu amendamentul făcut în Senat privind majorarea impozitelor de proprietăţi, iar aceştia urmează să vină cu propria lor propunere.

„Am înţeles că vor trimite şi o adresă oficială de la Asociaţia Municipiilor din România în ceea ce priveşte acest subiect. Această mărire pe proprietăţi care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni, prin ordonanţă, prin modificările la Codul fiscal, unde era trecut foarte clar că se va aplica grila notarială. Primarii au venit şi au explicat că tehnic nu se poate face acest lucru. S-a venit cu acest amendament, cu mărire de până la 50%, dar coeficientul rămânând acelaşi. Cu alte cuvinte, era o descentralizare şi fiecare primar venea şi propunea dacă măreşte sau nu măreşte. Ele pot rămâne la fel. Cu grilă notarială lucrurile erau foarte clare, în funcţie de unde ai proprietatea. Nu putem compara municipiul Buzău cu municipiul Bucureşti. Acum se caută altă formulă care să fie aplicabilă şi corectă”, a explicat atunci Ciolacu.

Citește şi: Sondaj CURS: PSD se menţine pe prima poziţie în intenţia de vot. Doar patru partide ar atinge pragul electoral în acest moment