Victime colaterale ale haosului de la Kabul. Un belgian a fost împuşcat de un soldat american pe aeroport

În haosul care domnea pe aeroportul din Kabul vineri, 20 august, prima zi a misiunii de evacuare a belgienilor, Hotak Jahanshir, cetăţean al acestei ţări, a fost împușcat și rănit la poarta de nord, a declarat fratele său pentru cotidianul De Morgen.

24 aug. 2021, 13:41
Victime colaterale ale haosului de la Kabul. Un belgian a fost împuşcat de un soldat american pe aeroport

Hotak Jahanshir, un belgian din Anvers, s-a prezentat la poarta de nord a aeroportului Kabul cu intenția de a părăsi Afganistanul. El era însoţi de fratele său, Sherbaz, care a fost şi cel care a dezvăluit presei incidentul.

Sherbaz, care nu are naționalitate belgiană şi nu dorea să plece din Afganistan, a declarat cotidianului De Morgen că soldații americani care controlau poarta de nord a aeroportului le-au ordonat la un moment dat tuturor să stea în fața sârmei ghimpate. După aceea, când un belgian i-a dat permisiunea lui Hotak să meargă la poartă, un soldat american l-a împușcat. Circumstanțele exacte ale incidentului nu au fost confirmate, dar ziarul are imagini ale unui spital în care medicii îl tratează pe Hotak Janashir. Cotidianul belgian mai relatează că bărbatul a fost lovit de un glonț din plastic sau din cauciuc, care i-a perforat bărbia și i-a rupt maxilarul.

Hotak Jahanshir a fost împuşcat de un soldat american

Citeşte şi Talibanii le dau ultimatum militarilor americani şi britanici. „Dacă nu părăsesc Afganistanului până pe 31 august vor exista consecinţe”

Ministerul belgian al Afacerilor Externe a transmis articolul și imaginile către serviciile răspunzătoare, inclusiv în capitala pakistaneză, Islamabad. „Nu am primit încă nicio confirmare”, a spus purtătorul de cuvânt Wouter Poels, adăugând că ancheta este în desfășurare.

Sâmbătă, 21 august, Afacerile Externe au anunțat că aproximativ 108 belgieni au fost evacuați la Islamabad în cadrul operațiunii Zmeu roșu lansate de guvernul federal de la Bruxelles.

Citeşte şi Situaţie halucinantă, Ucraina dezvăluie că i-a fost furat un avion cu care voia să-şi evacueze cetăţenii de la Kabul. Persoane necunoscute l-au deturnat spre Iran, cu alţi pasageri la bord


loading...
Partenerii noștri