Victor Ciutacu, reacție la condamnarea Elenei Udrea la șase ani de închisoare: „Femeia era datoare să lupte pentru libertatea ei”

Victor Ciutacu a avut o primă reacție după ce magistrații au condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la șase ani de închisoare cu executare.

07 apr. 2022, 15:11
Victor Ciutacu, reacție la condamnarea Elenei Udrea la șase ani de închisoare: „Femeia era datoare să lupte pentru libertatea ei”

Elena Udrea merge la pușcărie, a fost condamnată de judecătorii ICCJ la șase ani de închisoare cu executare.

„Femeia era datoare să se lupte pentru libertatea ei. Dar constat acum că, după tot chinul și după toată fugă în Costa Rica, a luat-o de la capăt. E ușor să vorbești când nu ești în locul altuia. Dar poate că acum era deja ieșită. E ironia sorții, se puteau contopi pedepse. Poate că era un om liber acum. Mi se pare ok că femeia s-a luptat până în ultima clipă pentru a obține un verdict invers decât cel de azi”, a declarat Victor Ciutacu după aflarea deciziei judecătorilor.

Un complet de cinci judecători a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în mega-dosarul Gala Bute, astfel că decizia definitivă a acestora de condamnare rămâne valabilă. „Respinge ca nefondate contestațiile în anulare ale Elenei Udrea și Rudel Obreja”, a anunțat magistratul asistent.

Citește și Elena Udrea, prima reacţie după condamnarea la 6 ani de închisoare în Gala Bute: „Nu ştiu dacă mă predau sau vin ei să mă ia”

Decizii în dosarul Gala Bute:

  •  Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu
  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare
  • Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
  • Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare
  • Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare
  • Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citește și Victor Ciutacu șterge pe jos cu Raed Arafat, după ce Rafila a spus că vrea să-l lase fără SMURD: „E un plan legitim. Arafat a devenit dăunător și toxic în ultimii ani”