Victoraş Micula, urmărit penal. Fiul lui Viorel Micula ar fi accesat baze de date MAI pentru a afla date despre Vlăduţa Lupău

Victor Micula, fiul afaceristului Viorel Micula, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului Bihor, alături de patru poliţişti din Oradea. Moştenitorul imperiului "European Drinks" este acuzat că ar fi participat îmbrăcat în poliţist, cu cagulă pe faţă, la percheziţionarea unui rival pe care l-a denunţat. De asemenea, Micula Jr. ar fi accesata ilegal bazele de date ale Ministerului de Interne pentru a afla informaţii despre şoferul unei maşini cu care se şicanase în trafic. Cu ajutorul unei poliţiste care i-a făcut instructajul, Victoraş Micula ar fi căutat informaţii şi despre cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Lupău, relatează G4Media.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 08:23
Victoraş Micula, urmărit penal. Fiul lui Viorel Micula ar fi accesat baze de date MAI pentru a afla date despre Vlăduţa Lupău

UPDATE: Cântăreaţa de muzică populară Vlăduța Lupău a declarat că nu a avut probleme cu Victor Micula.

Vlăduţa Lupău, reacţie după ce Victor Micula ar fi căutat-o în baza de date MAI. „Habar n-am avut”

Victoraş Micula ar fi atras atenţia unor poliţişti că un rival s-a urcat băut la volan, în noiembrie 2018. Poliţiştii l-au prins în flagrant pe individ, iar la percheziţionarea corporală a acestuia ar fi participat şi fiul afaceristului Viorel Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

„În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema ”Poliția Română”, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, au precizat procurorii Parchetului Bihor, conform G4media.ro.

Citeşte şi: Victor Micula, amendat cu 5000 de lei pentru că circula fără justificare, acuză poliţistul de abuz

Victoraş Micula, acuzat că a accesat bazele de date MAI

În noaptea de 28 spre 29 martie 2018, Victoraș Micula se întorcea de la Băile Felix către Oradea. Micula Jr se afla la volanul unui unui Mercedes, fiind însoţit de iubita și prietenii lui, moment în care s-ar fi şicanat în trafic cu un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina, precizează surse din Poliţie, citate de G4Media.

Şoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să semnaleze agresiunea şi apoi ar fi reuşit să scape de urmărire. Ulterior, Micula Jr. ar fi apelat la un prieten poliţist, cu care a plecat să-l caute pe şoferul Opelului, noaptea prin oraş.

Pentru că nu l-a găsit, Victoraş Micula a mers la sediul Poliției. Acolo i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul Opelului.

”Suspecta Ile Camelia, agent șef adjunct de poliție în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliției Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricționat publicului, folosind userul și parola proprie, a accesat nelegal, cu depășirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condițiile în care accesul la aceste date este restricționat, sens în care se stabilește un user și parolă individuală, ce este acordată anumitor funcționari din cadrul Poliției, de autoritatea competentă la nivel național), și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.r.) datele persoanale care sunt confidențiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ciolacu: „În prima zi când a fost învestit premier, a făcut o plată către nişte fraţi Micula, parcă. Să aloce banii pentru alocaţii!”

Mai apoi, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3:01 – 3:43, „subofițerul de poliție Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menționate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat și interogat singur aceste baze de date, de pe userul și parola lui Ile Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, spun anchetatorii.

Victoraş Micula a căutat-o pe Vlăduța Lupău în bazele de date MAI

Mai mult, Victoraș Micula este acuzat că a căutat în bazele MAI și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău.

„În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, în scopul de afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, mai precizează procurorii Parchetului Bihor.

În consecinţă, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Fraţii Micula pregătesc prima investiţie imobiliară majoră în Bucureşti