Victor Ponta, avertisment despre criza economică din 2020. „Anticipez că nivelul de violenţă creşte exponenţial”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, susţine că a început deja să vadă "primele episoade din seria a doua" din serialul "criză economică" ce va rula "toată perioada 2020-2023. De asemenea, fostul premier este de părere că "nivelul de violență crește exponențial" şi că acest lucru nu este recomandat "românilor cu venituri sub 5.000 euro pe lună!".

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 11:07
Victor Ponta, avertisment despre criza economică din 2020. „Anticipez că nivelul de violenţă creşte exponenţial”

Liderul Pro România afirmă că „deciziile Agențiilor de Rating internațional prin care nu ne trimit (încă) în categoria JUNK, dar obțin angajamente dramatice din partea decidenților politici români, reprezintă „trailerul” acestui Sezon 2″.

„Suntem în 2020 și văd scenariul 2009 – 2012 repetat identic – doar cu alte personaje în rolurile principale. Și cu „efecte speciale” mult mai traumatizante pentru „spectatori”, adică pentru populația României. Am impresia că suntem condamnați să trăim în același film tragic o dată la 10 ani”, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta: „Pe vremea guvernelor Tăriceanu şi Ponta, oamenii au dus-o bine. Ăştia se comportă ca elefantul în junglă, că e el mare”

Într-un editorial pentru Digi24, Victor Ponta a amintit că a trăit anii 2009 -2012 „la primul nivel politic al Țării”.

„Președintele și Guvernul aveau ca obiectiv primordial și absolut câștigarea alegerilor din decembrie- motiv suficient pentru „cosmetizarea” realității economice și bugetare dar și pentru amânare deciziilor necesare, ceea ce a înrăutățit dramatic situația pentru 2010. La fel este și în 2020″, a menţionat Ponta.

„Dezastrul economic din 2010 produs de egoismul și miopia liderilor politici au afectat votanții de toate categoriile : și cei de Stânga (pensii, salarii bugetari, subvenții în Agricultură) dar mai ales pe cei de Dreapta, votanți ai Președintelui și Guvernului în funcție (creșterea TVA la 24%, mărirea fiscalității, stoparea investițiilor în dezvoltare, haos și corupție în zona administrației, care au favorizat evaziunea fiscală și concurența neloială). La fel ca în 2009, alegătorii sunt stimulați să lupte cu Scufița Roșie și nu observă și nici nu protestează când ii mănâncă Lupul.

Combinația toxică între leadership-ul politic obtuz și dorința de a satisface schematic așteptările finanțatorilor au dus la o accentuare a crizei economice în 2010 -2011, în paralel cu grave suferințe pentru populație și explozia migrației forței de muncă spre Vestul Europei. În 2014 am reușit să ajungem cu PIB ul la nivelul anului 2008. În 2020 – 2021 facem exact aceleași greșeli – să sperăm că în 2024 avem șanse să revenim la PIB ul din 2019? Să acceptăm asta?

Scenariul pare deja scris – au început filmările la primele episoade – personajele principale sunt fericite că se află în „leading role” în locul celor din 2009-2012 – spectatorii români sunt suficient de blazați și se pregătesc „mioritic” de vizionare. Sezonul 2 este gata să înceapă!”, susţine Victor Ponta.

Fostul premier a menţionat că „în 2009 nu am reușit să oprim ceea ce s-a întâmplat – dar în 2012 am început să reparăm și să reconstruim – și au urmat 7 ani de creștere și dezvoltare economică”.

„În 2020 avem o șansă să oprim chiar din Decembrie repetarea scenariului și a greșelilor din 2009-2012. Trebuie să își dorească însă și publicul”, a spus liderul Pro România.

Victor Ponta: „Pregătiţi-vă de 2021! Guvernul nu va creşte pensiile, a promis unei agenţii de rating, apoi va lua măsuri drastice”