Victor Ponta: „Nu s-a terminat cu coronavirusul, dar tot Iohannis şi Orban ne spun să facem alegeri”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, miercuri, la România TV, că nu înţelege cum Klaus Iohannis şi Ludovic Orban ne vorbesc despre organizarea dacă "e aşa de rău" şi "nu s-a terminat cu coronavirusul. Fostul premier a mărturisit că nici Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nu i s-a părut convins că e nevoie ca starea de alertă să fie prelungită.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 19:09
Victor Ponta: „Nu s-a terminat cu coronavirusul, dar tot Iohannis şi Orban ne spun să facem alegeri”

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, jurnalistul Victor Ciutacu l-a întrebat pe liderul Pro România, Victor Ponta, dacă Raed Arafat l-a convins să voteze în Parlament în favoarea prelungirii stării de alertă.

„Mie nu mi s-a părut nici el foarte convins ca să fiu foarte cinstit. Dincolo de Raed, e vorba despre o decizie a Guvernului. Am pus o întrebare care mi se pare foarte logică. Dacă e aşa de rău de trebuie să stăm în continuare în stare de alertă şi să punem restricţii, cum facem alegeri?

Acelaşi Guvern spune că e rău. Iese domnul Iohannis: Atenţie! Nu s-a terminat cu coronavirusul! Dar tot domnul Iohannis şi Orban ne spun cum trebuie să facem alegeri.

Există vreo activitate socială? Nici mersul la fotbal, la terasă nu e mai periculoasă pentru răspândirea unei boli decât o campanie electorală în care 100.000 de candidaţi, dacă adunaţi de la toate partidele, se întâlnesc cu 10 milioane de români. Se pupă, vorbesc, merg la masă.

Într-o singură zi, 10 milioane sau câţi vin la vot într-o singură zi se duc în secţiile de vot. Există ceva mai periculos decât asta? Nu e logic.

Ori nu mai avem probleme cu coronavirusul şi nu mai trebuie să prelungim stare de alertă şi măsurile? Ori avem probleme şi atunci alegerile sunt ultimele lucruri pe care ar trebui să le facă Guvernul. Dar amândouă odată nu merg”, a declarat Victor Ponta la România TV.

De ce e necesară STAREA DE ALERTĂ. Nelu Tătaru: „Fără stare de alertă, purtarea obligatorie a măştilor ar limita nişte drepturi”