VICTOR SPIRESCU, românul care a „invadat” Marea Britanie la 1 ianuarie, a fost CONCEDIAT. Află de ce

Românul care a devenit întruchiparea unui nou val de lucrători imigranţi din Europa de est a fost concediat de la primul său loc de muncă în Marea Britanie. Tânărul dă vina pe presă pentru acest fapt, relatează joi cotidianul The Times, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 14:43
VICTOR SPIRESCU, românul care a „invadat” Marea Britanie la 1 ianuarie, a fost CONCEDIAT. Află de ce

Victor Spirescu, în vârstă de 30 de ani, a venit în Marea Britanie în ziua de Anul Nou şi a fost întâmpinat la sosire de o armată de ziarişti şi de mai mulţi aleşi britanici, între care Keith Vaz, preşedintele laburist al Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor.

Tânărul a început chiar de a doua zi munca la o spălătorie de maşini de lângă un supermarket Aldi din Biggelswade, comitatul Bedfordshire, dar ulterior şi-a pierdut postul. El a declarat pentru The Times că şeful său s-a enervat din cauza telefoanelor frecvente pe care le-a primit noul angajat.

Victor Spirescu a devenit o celebritate ca imagine a afluxului masiv de bulgari şi români despre care presa britanică afirma că vor veni după 1 ianuarie să lucreze în Marea Britanie. Atenţia s-a focalizat asupra sa pentru că a fost unul dintre rarii pasageri ai avionului venit la 1 ianuarie la Londra din Târgu Mureş care sosea pentru prima oară în Marea Britanie.

Citeşte şi Evoluţia României, lăudată în The Times: are supermarketuri, autostrăzi, democraţie, paşapoarte UE

Tratatul de aderare a României şi a Bulgariei la Uniunea Europeană le-a permis ţărilor UE-25 (ţările fondatoare şi cele care au aderat la UE până la 1 ianuarie 2007) să restricţioneze temporar accesul liber al lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa muncii pentru a pregăti libertatea deplină de circulaţie a forţei de muncă în UE. Perioada de tranziţie generală de şapte ani a fost împărţită în trei etape (2 plus 3 plus 2 ani).

Măsurile tranzitorii s-au încheiat în mod irevocabil la 31 decembrie 2013, Marea Britanie fiind una dintre ţările care au menţinut până la acea dată restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.


loading...