VIDEO: Rușine națională! În ce hal a ajuns să arate casa premierului de la 1918, Ion I. C. Brătianu

Dan Negru s-a hotărât să marcheze 1 Decembrie într-un mod atipic. În loc să transmită urări pompoase, prezentatorul TV a prezentat modul în care statul își „respectă", de fapt, istoria.

01 dec. 2022, 10:11
VIDEO: Rușine națională! În ce hal a ajuns să arate casa premierului de la 1918, Ion I. C. Brătianu

De 1 Decembrie, Dan Negru a postat un video de la Casa lui Ion I. C. Brătianu, premierul din anul 1918, când s-a înfăptuit Unirea.

Imobilul este localizat într-o zonă de lux. Așa cum se poate observa, în loc să arate „țiplă”, transformată într-un muzeu, vila fostului mare om politic se află într-un stadiu avansat de degradare.

„Prim-ministrul Marii Uniri a fost Brătianu și asta e casa lui, din centrul Bucureștiului, aproape de 2023. Așa arată ea. La câțiva pași de locul ăsta, la câteva străzi, e parada de 1 Decembrie, unde toți au tricolorul în piept. Asta e casa lui Brătianu!

Graffitti, mizerie, gunoaie, o ruină! Brătianu e considerat unul dintre cei mai importanți politicieni pe care i-a avut România vreodată, asta e casa lui, așa arată. De mulți ani e așa. 

‘Atenție, cade tencuiala!’. E casa celui a fost prim-ministrul Marii Uniri, de la 1 Decembrie. La mulți ani, România!”, a declarat Dan Negru.

 

Cine a fost Ion I. C. Brătianu

 

Ion I. C. Brătianu este considerat drept unul dintre marii români din istoria țării. El a fost premier – președinte al Consiliului de Miniștri în momentul intrării României în Primul Război Mondial. Din funcția sa, el a colaborat cu Regele Ferdinand și după moartea monarhului, cu Regele Mihai.

Brătianu a fost premier în perioada ianuarie 1909 – ianaurie 1911, ianuarie 1914 – februarie 1918, decembrie 1918 – octombrie 1918, ianuarie 1922 – martie 1926, iunie 1927 – noiembrie 1927.

Ionel Brătianu a murit brusc, în 1927, din cauza unei laringite infecțioase, la vârsta de 63 de ani, la scurt timp după o întâlnire cu marele diplomat Nicolae Titulescu.