Viiturile au făcut prăpăd în Bihor. O casă a fost luată de ape, iar zeci de familii au fost evacuate

Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Bihor. Zeci de familii au fost evacuate de urgenţă, iar o casă modulară a fost luată de ape. Reamintim că hidrologii au prelungit avertizarea de cod roşu de viitură.

18 mai 2021, 20:19

Viiturile au făcut prăpăd în Bihor. O casă din localitatea Cociuba Mică a fost luată de ape. De asemenea, la Beiuş se construiesc diguri de apărare din saci de nisip, zeci de familii fiind evacuate.

Viiturile au făcut prăpăd în Bihor. Casă luată de ape în Bihor

O casă modulară din localitatea Cociuba Mică a fost luată de viitură. Pompierii au intervenit imediat pentru evacuarea de urgenţă a familiei. De asemenea, mai multe animale au fost salvate din calea apelor.

„În localitatea Cociuba Mică, pompierii militari au salvat două animale (un cățel și o pisică), evacuându-le dintr-o casă aflată în apropierea Crișului Pietros”, a transmis Camelia Roșca, maior ISU Crișana.

Casa modulară din Cociuba mică a foat luată de ape

Casa modulară din Cociuba mică, din care a fost evacuată preventiv o familie și din care pompierii au salvat un cățel și o pisică a fost luată de apele revărsate ale Crișului Pietros. INFO pe LINK-uri ->https://bit.ly/3wj7OAj->https://bit.ly/3by3J3i

Posted by Bihor Online – Bihon.ro on Tuesday, May 18, 2021

La Beiuș, autorităţile încearcă să-i protejeze pe oameni construind diguri de apărare din saci de nisip.

„În Beiuș pompierii militari acționează pentru realizarea de diguri din saci de nisip, pe străzile Biruinței și Pescarilor, pentru protejarea locuințelor. Echipa noastră este pregătită să intervină pe Crișul Pietros. Au fost încărcate și trimise în teren panouri de tip AquaStop pentru supraînălțarea digului pe o lungime de 100m ”, a mai transmis maiorul Roșca.

Pompierii evacuează apa din 15 gospodăriii din localitatea Hărsești.

„Echipajele de pompieri militari din cadrul subunităților ISU Bihor acționează pentru evacuarea apei acumulate în 15 gospodării din localitatea Hârșești (curți, grădini, camere tehnice, subsoluri, bucătării de vară). Până la această oră, în localitatea menționată, pompierii au evacuat din gospodăriile afectate de inundații aproximativ 30 de animale și păsări (porci, vaci, iepuri, găini etc). De asemenea, în localitatea Căbești se acționează pt. evacuarea apei din 3 gospodării. 50 de pompieri militari acționează în șapte localități pt. gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Situația este în dinamică”, a transmis Camelia Roșca, maior ISU Crișana.

Citeşte şi Vântul a făcut prăpăd în ţară. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar o macara a fost doborâtă de vijelie

Podul de pe DN76 Beiuș-Ștei, surpat. Circulație deviată

„Pe podul de la Draganești nu știm când va fi reluata circulatia! Deocamdata nu se circula, devierea fiind pe podul de la Belejeni-Sebis! Banda dreaptă pe sensul Beiuș-Stei este afectată in mod serios, in capatul podului existând o surpare”, se arată pe pagina de Facebook a Drumului Național 76.

„Podul de pe DN76, la km 117+100m, dintre localitățile Beiuș și Ștei s-a surpat pe o parte. Circulația va fi deviată pe DJ 764/F Beiuș-Tărcaia-Sudrigiu. Rugăm coducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți în teren”, a declarat pentru Bihon.ro, comisarul-șef Alina Fărcuța.

Viitura a afectat un pod de pe DN76, „săpând” o groapă de dimensiuni considerabile pe marginea drumului, la piciorul podului. Reprezentanți ai CNAIR s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația. Pe DJ 763, la km 12, în zona Pietroasa – Boga, din cauza apei care a ajuns pe carosabil, circulația este restricționată.

Hidrologii au prelungit avertizarea de cod roşu de inundaţii.