IANUKOVICI se află în UCRAINA. Detaliile presei despre locul în care se ASCUNDE. Concubina lui e în Abu Dhabi

Viktor Ianukovici, pe care Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) l-a declarat suspendat din funcţia de preşedinte, se află pe teritoriul Ucrainei, a dat asigurări consiliera acestuia Anna Gherman, citată de agenţia Ukrinform, potrivit RIA Novosti.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 09:39

Viktor Ianukovici se află pe teritoriul Ucrainei. Unele media ucrainene susţin că fostul preşedinte ucrainean s-ar afla la baza maritimă rusă din Crimeea

El se află în Ucraina. Ştiu aceasta. Am avut întotdeauna modalităţi de a afla unde este„, a afirmat Anna Gherman, consiliera lui Viktor Ianukovici, refuzând să spună exact unde s-ar afla fostul preşedinte. „Nu eu îl caut, voi îl căutaţi„, a spus ea, citată de agenţia Ukrinform, potrivit RIA Novosti, citate de Agerpres.

Pe fondul multiplelor zvonuri referitoare la locul în care s-ar putea ascunde preşedintele Viktor Ianukovici, care împreună cu alţi oficiali ai regimului său face de luni obiectul unui mandat de arestare, agenţia de presă ucraineană Unian, citând postul de televiziune din Crimeea ATR, a relatat că acesta şi-ar fi găsit refugiu la baza marinei ruse din Sevastopol (Crimeea). Mai exact, în Golful Cazacilor, unde sunt dislocaţi puşcaşi marini ruşi.

O navă e pregătită să îl ducă în Rusia. Trei versiuni despre locul în care s-ar putea afla

Potrivit unor surse ale canalului ATR, o navă de debarcare din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră ar fi fost pregătită pentru a-l transporta pe preşedintele destituit în Rusia.

Alte surse de presă ucrainene au informat luni că în timpul unei încercări de reţinere a lui Ianukovici duminică seara pe teritoriul Crimeii s-a produs un schimb de focuri, ce s-ar fi soldat cu răniţi. Focul ar fi fost deschis de către unele dintre gărzile lui Ianukovici, care încercau să împiedice arestarea sa. Cu toate acestea, ministrul interimar de interne Arsen Avakov nu a confirmat producerea schimbului de focuri.

Conform lui Avakov, există trei versiuni de bază cu privire la locul în care s-ar putea afla Ianukovici împreună cu şeful administraţiei sale Andrei Kliuev:

a) pe „continent”, unde a trecut cu convoiul de maşini din peninsulă;

b) într-un sanatoriu privat din Crimeea;

c) a reuşit să părăsească ţara pe mare, deşi Serviciul ucrainean de Frontieră declară că această ipoteză nu e plauzibilă.

Concubina lui Ianukovici, cu fiica ei, menajera şi o prietenă au fugit în Emiratele Arabe Unite

Potrivit presei locale, fostul preşedinte a plecat de la Kiev cu concubina sa, Liubov Polejai, fetiţa acesteia şi sora ei Nadejda Marinţeva (bucătăreasa personală a lui Ianukovici). Femeile ar fi ajuns deja în Emiratele Arabe Unite.

Viktor Ianukovici ar avea de mai mulţi ani o căsnicie consensuală cu iubita sa, Liubov Polejai, deşi, în mod oficial, preşedintele destituit duminică de parlament este căsătorit cu Liudmila, soţia sa legitimă şi mama celor doi fii ai săi, scrie în acest sens Ukrainskaia Pravda.

Potrivit acestei publicaţii, la reşedinţa prezidenţială Mejigorie, din afara Kievului, au fost descoperite mai multe fotografii cu Liubov Polejai şi fiica acesteia Marina, dintr-o căsnicie a ei anterioară. Fetiţa nu îl numea tată pe fostul preşedinte, ci „Viktor Fiodorovici”. Polejai, conform documentelor găsite în palatul lui Ianukovici, trecut între timp în proprietatea statului, era patroana unui salon spa din Kiev (Crystal Spa) şi conducea fondul de caritate ‘Calea viitorului’, cu zeci de milioane de dolari în conturi.

De altfel, cei care au vizitat în aceste zile palatul prezidenţial din Mejigorie au putut vedea o cameră de copil şi mai multe documente şi premii pe numele Liubov Polejai şi al fiicei sale.

Egor, fostul soţ al lui Liubov Polejai, spune că fosta sa soţie l-a cunoscut pe Ianukovici în 2002, când a devenit chelneriţă la guvern, iar din 2006 ei ar fi împreună.