Vioara de pe Titanic poate fi văzută de public pentru ultima oară înainte de a fi vândută la licitaţie

Vioara din lemn de trandafir a dirijorului orchestrei Titanicului, regăsită în podul unei case englezeşti în 2006, va fi expusă la Belfast, începând de miercuri, înainte de a fi vândută la licitaţie, a anunţat luni Muzeul Titanic, citat de France Presse, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 15:42
Vioara de pe Titanic poate fi văzută de public pentru ultima oară înainte de a fi vândută la licitaţie

Autentificat în luna martie a anului trecut, după şapte ani de proceduri, instrumentul a supravieţuit în mod miraculos naufragiului din 1912 al vasului ‘nesubmersibil’ care a provocat moartea a aproximativ 1.500 de persoane în apele glaciale ale Atlanticului de Nord.

Vioara îi aparţinea lui Wallace Hartley, dirijorul formaţiei instrumentale a Titanicului, care a devenit celebră pentru că a continuat să cânte până la scufundarea navei.

Cadou de la logodnica muzicianului, vioara a fost găsită într-o valiză din piele legată de corpul lui. A fost trimisă logodnicei, iar la moartea acesteia, a fost încredinţată Armatei Salvării. În cele din urmă, vioara a fost găsită într-un pod în 2006.

Instrumentul muzical va fi expus începând de miercuri până la 13 octombrie, la ‘Titanic Belfast’, muzeu din Irlanda de Nord ce şi-a deschis porţile în 2012.

Evaluată la cel puţin 100.000 euro, vioara va fi vândută la licitaţie la Wiltshire, în sud-vestul Angliei, la 19 octombrie.