Viorel Cataramă, mărturie-şoc după ce s-a îmbrăţişat cu bolnavi de COVID. „Am vrut să demonstrez că mă infectez şi nu păţesc nimic”

Omul de afaceri Viorel Cataramă a acordat, marţi, un interviu, în exclusivitate, la România TV, după ce s-a îmbrăţişat cu o persoană infectată cu noul coronavirus în Bărbuleşti deoarece a vrut să demonstreze că nu păţeşte nimic şi că "decizia de a falimenta România, de a aresta românii la domiciliu a fost o decizie greşită".

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 18:47

Aflat în izolare, fostul senator liberal i-a mărturisit jurnalistului România Tv, Costin Soare, că se simte bine şi că nu mai are temperatură.

„Am 35,9. Excepţională. Ieri şi alaltăieri a fost mai rău. Astăzi bine, foarte bine. Mai sunt trei zile de încercare pentru că dacă le trec cu bine şi următoarele, am scăpat”, a declarat Viorel Cataramă, la România TV.

Întrebat ce a vrut să demonstreze când a mers în localitatea Bărbuleşti, într-o focar de coronavirus, Cataramă a explicat că gestul său a fost al unui „patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru patria lui atunci când este în primejdie, când economia este falimentată, iar drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor sunt suspendate”.

„Am vrut să demonstrez că mă infectez şi nu păţesc nimic şi că decizia de a falimenta România, de a aresta românii la domiciliu a fost o decizie greşită care a nenorocit câteva milioane de persoane”, a precizat Viorel Cataramă.

Soţia lui Cataramă, medicul Adina Alberts, anunţ pe facebook: „Drumurile noastre se despart”

Medicul Adina Alberts, care este soţia lui Cataramă, a decis să se mute din casa în care locuia alături de omul de afaceri.

„Soţia a plecat pentru a proteja fetiţa. Indiferent de câte măsuri de precauţie iei, un copil de patru ani şi 6 luni nu poţi şti cum să scape şi să ia contact şi eu nu doresc acest lucru şi nici soţia mea”, a explicat Cataramă.

Viorel Cataramă susţine că infectarea voluntară e un gest de protest

„Eu protestez împotriva unor măsuri ilegale, neconstituţionale, de distrugere a capitalului românesc. Este un protest legal pentru că am dreptul prin Constituţie să protestez. 

Aşa cum zeci de mii de oameni au ieşit şi au protestat împotriva ordonanţei 13 pe care au considerat-o incorectă pentru România, eu protestez împotriva unor legi care pun la pământ ţara mea în mod nedrept şi fără o justificare temeinică”, a spus Cataramă în interviul acordat România TV.

S-a ales cu dosar penal, dar nu crede că va face puşcărie

„Nu o să existe puşcărie pentru că îmbrăţişez o persoană bolnavă sau pentru că mănânci mici sau bei o bere. Astea sunt lucruri care nu se vor întâmpla niciodată în România datorită patrioţilor.

Dacă e să fac puşcărie că pentru am îmbrăţişat un român, atunci aşa să fie. Mă îndoiesc că acest lucru se va întâmpla.

M-am îmbrăţişat cu o persoană bolnavă de coronavirus, aşa cum spune comunicatul Parchetului. Voi demonstra, pentru că am credinţă în Dumnezeu, că nu voi păţi nimic şi că românii au suferit pierderi masive şi umilinţe în mod inutil şi ţara noastră a fost falimentată”, a mărturisit omul de afaceri.

Fostul parlamentar a spus că este verificat de Poliţie de două ori pe zi dacă respectă condiţiile de izolare.

„Conversaţiile medicale le port cu soţia mea care este medic şi mă monitorizează în permanenţă. Chiar dacă sunt aici în autoizolare, nu sunt singur pe lume.

Cataramă e adeptul imunizării după model suedez

Viorel Cataramă a spus că nu neagă existenţa noului coronavirusului, însă nu este de acord cu măsurile impuse de autorităţi în timpul stării de urgenţă.

„De la început am fost de acord teoriei imunizării de grup care ar fi însemnat păstrarea drepturilor şi libertăţilor şi continuarea activităţii economice”, a explicat Cataramă.

Omul de afaceri susţine că a primit zeci de mesaje de susţinere.

„Frica ucide, nu virusul. Îi rog pe toţi românii să nu aibă frică, să aibă încrede în Dumnezeu pentru că Dumnezeu va salva acest neam!”, a conchis afaceristul.

Olivia Steer, laude pentru Viorel Cataramă. „Vreau să văd cum va lupta eroul cu toţi balaurii corupţiei şi minciunii”