Dăncilă, reacţie vehementă în cazul Sorinei Pintea: Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferinţa ei nu e mimată

Fostul premier Viorica Dăncilă a reacţionat, miercuri, pe pagina de Facebook, cu privire la modul în care Sorina Pintea a fost transportată de oamenii legii, marţi seară, la Policlinica MAI. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 14:59
Dăncilă, reacţie vehementă în cazul Sorinei Pintea: Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferinţa ei nu e mimată

„Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe contul ei de Facebook

Citeşte şi: Sorina Pintea, în stare de şoc după ce a apărut cu cătuşe la mâini în faţa jurnaliştilor. Un psiholog, chemat la Arestul Central

Sorina Pintea, cercetată într-un dosar pentru luare de mită, a fost grav afectat de incidentul de marţi seara când a fost dusă cu cătuşe la mâini la Policlinica MAI pentru a fi consultată de un medic

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Avocații cer să le fie comunicat „de urgență” cine sunt cei au efectuat transportul la clinica medicală și ce funcții au, dar și cine a dispus comunicarea către mass-media.

Citeşte şi: Primele imagini cu Sorina Pintea după ce a fost arestată. Fostul ministru a iesit de la spital şi s-a întors în arestul Capitalei

Reamintim că Sorina Pintea este încarcerată în arestul central după ce Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății. Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Avocaţii Sorinei Pintea au contestat măsura arestului prevenitiv, iar apelul va fi judecat vineri.

Citeşte şi: Victor Costache îi ia apărarea Sorinei Pintea: Este regretabil să încătuşăm un bolnav