Vlad Voiculescu este noul şef al USR PLUS Bucureşti

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este noul preşedinte al organizaţiei USR PLUS din Bucureşti.

29 iun. 2021, 23:00
Vlad Voiculescu este noul şef al USR PLUS Bucureşti

Vlad Voiculescu este noul şef al USR PLUS Bucureşti. Voiculescu l-a învins în alegeri pe Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu.

Alegerile au început sâmbătă, iar membrii USR PLUS au putut vota până luni, la ora 22.00.

Ulterior, au fost numărate voturile şi marţi au fost anunţate rezultatele. În cursa pentru şefia filialei au fost Vlad Voiculescu şi Octavian Berceanu. Vlad Voiculescu este noul președinte al USR PLUS București cu majoritate de voturi. Fostul ministru al Sănătății a obținut 61,4% din voturi. Contracandidatul său, șeful Gărzii de mediu Octavian Berceanu, a fost votat de 37,9% dintre colegi.

Ruxandra Cibu Deaconu a fost aleasă preşedintele USR-PLUS la Sibiu. Victorie a lui Cioloş în fieful lui Barna

Alegerile au avut loc după ce în primăvară fuziunea USR şi PLUS a fost aprobată de instanţă.

Înainte de alegeri, Vlad Voiculescu a fost copreşedintele filialei Bucureşti din partea PLUS, în timp ce USR a fost reprezentată de Claudiu Năsui.

Vlad Voiculescu se aruncă în lupta pentru şefia USR PLUS a Capitalei: Candidez pentru a continua ce am început!

Dacian Cioloș se bazează în cursa cu Dan Barna și pe filialele Cluj și Diaspora, și ele importante în ecuația alegerilor.

Potrivit calculelor intermediare, în acest moment tabăra Barna e în avantaj.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat, recent, că DNA a clasat plângerea pe care o organizaţie a depus-o cu privier la diploma sa de studii de la Viena. ”Procurorul a consemnat în ordonanţa de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educaţiei, cât şi de la Centrul de Echivalare a Diplomelor”, a transmis Voiculescu.

”Coaliţia pentru Naţiune (măreaţă organizaţie cu măreţ nume şi măreţ conducător) a depus la DNA o plângere penală împotriva mea. Mai precis împotriva diplomei mele de la Wirtschaftsuniversität-Wien. Nu ştiam, dar nici surprins nu sunt. DNA a clasat plângerea formulată în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: «fapta nu există»”, a scris, vineri, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta a precizat că procurorul a consemnat în ordonanţa de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educaţiei, cât şi de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.