Vlad Voiculescu ştia că Nicuşor Dan va sprijini PNL la parlamentare. „Nu e deloc o surpriză. E probabil o obligaţie pe care şi-a asumat-o”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dezvăluit că nu l-a surprins faptul că Nicuşor Dan a decis să susţină PNL la alegerile parlamentare, în detrimentul USR, partidul pe care l-a fondat. Voiculescu, care ar urma să devină viceprimar al Capitalei din partea USR PLUS, a precizat că înţelege decizia lui Nicuşor Dan care ar fi "probabil o promisiune sau o obligaţie pe care dumnealui şi-a asumat-o".

03 dec. 2020, 15:23
Vlad Voiculescu ştia că Nicuşor Dan va sprijini PNL la parlamentare. „Nu e deloc o surpriză. E probabil o obligaţie pe care şi-a asumat-o”
Vlad Voiculescu ştia că Nicuşor Dan va sprijini PNL la parlamentare

Vlad Voiculescu ştia că Nicuşor Dan va sprijini PNL la parlamentare, spunând că decizia primarului general este una asumată.

„Dacă pun lucrurile matematic unul lângă celălalt, cred că pot să înţeleg decizia dumnealui (lui Nicuşor Dan, n.red) şi nu m-a surprins. Probabil că are de-a face susţinerea primită de la PNL, o oarecare apropiere de Ludovic Orban pe care am văzut-o şi am văzut-o foarte des în ultima vreme.

Decizia este una asumată. Nu e nimic surprinzător. Am avut o discuţie cu dumnealui acum mai bine de o săptămână despre asta”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Libertatea.

Citeşte şi: Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare, nu USR. „Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider că PNL e varianta cea mai bună pentru România azi”

Fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş a afirmat că, pentru el, nu este „o surpriză” decizia lui Nicuşor Dan „de a fi în campanie în fiecare zi alături de PNL”

„Nu era o surpriză. Ceea ce mi-a spus e că o face într-un mod cât se poate de asumat. Este probabil o promisiune sau o obligaţie pe care dumnealui şi-a asumat-o. E ceva ce a făcut în mod consistent. Nu am văzut o deraiere de la un anumit curs”, a afirmat Vlad Voiculescu.

„Suntem persoane diferite, dar respect alegerea dânsului. Cred că pot înțelege de ce a făcut asta. Poate s-a simțit mai apropiat de acest partid. Nu cred că s-a simțit trădat. Dacă a fost o lipsă de loialitate în ultimii ani, eu nu cunosc. Iar în CGMB nu se poate pune problema de așa ceva”, a adăugat fostul ministru.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Orban: „Zilnic taie câte o panglică. Azi a lansat un supliment alimentar”

Vlad Voiculescu explică de ce nu a mai vorbit cu Nicuşor Dan. „A fost o bună bucată de vreme în care nu am putut comunica”

Întrebat despre lipsa contactului cu Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu a afirmat că acest lucru „a existat după alegeri”.

„A fost o bună bucată de vreme în care nu am putut comunica. Lucrul ăsta s-a remediat între timp şi sunt foarte optimist că lucrurile vor intra pe un făgaş normal cel puţin după alegeri”, a menţionat Voiculescu.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, ironizat de o fostă colegă de la USR: Clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii a explicat că decizia lui Nicuşor Dan de a susţine PNL la alegerile parlamentare nu poate fi considerat acum „o despărţire de USR”, deoarece acest lucru s-a întâmplat „acum trei ani.”

„Nicuşor Dan a candidat ca independent (la alegerile locale). Dacă vorbiţi despre o despărţire de USR, respectiv USR PLUS, lucrul ăsta s-a întâmplat acum mulţi ani. Este un eveniment de acum trei ani.

În trei ani este în acest moment o formaţiune politică care nu ştiu cât îi mai este apropiată sau cunoscută lui Nicuşor Dan.

USR PLUS este o formaţiune politică gata pentru guvernare. Din punctul meu de vedere, USR PLUS este singura forţă politică ce poate veni cu o schimbare profundă, reală”, a mai precizat Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu îi atacă furibund pe Nicuşor Dan şi Orban: “Fix ca Firea şi PSD!”