Vladimir Putin a luat la ochi flancul estic al NATO. Avertismentul lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Se apropie foarte mult de zona exclusivă / Încearcă să creeze neliniște”

Vladimir Putin continuă să decimeze armata ucraineană și mercenarii importați de către Volodimir Zelenski. Totul face parte din planul unui „război hibrid", orientat inclusiv către aliații NATO, pentru a crea panică în regiune, a avertizat Dîncu.

16 iul. 2022, 13:05
Vladimir Putin a luat la ochi flancul estic al NATO. Avertismentul lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Se apropie foarte mult de zona exclusivă / Încearcă să creeze neliniște”

După ce a cucerit o serie de teritorii din Ucraina, armata lui Vladimir Putin continuă să acționeze în forță, pentru a impune controlul la Marea Neagră. Vasile Dîncu, ministrul Apărării din Guvernul Nicolae Ciucă, a tras semnalul de alarmă.

„Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa, încearcă să creeze o stare de nelinişte, încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict”, a declarat Dîncu, pentru Antena 3.

 

Avertismentul ministrului Apărării, Vasile Dîncu

 

Momentan, nu e cazul ca Armata Română să fie implicată direct într-un conflict militar cu Rusia, dar oficialul PSD a dat asigurări că structurile MApN, în parteneriat cu trupele străine – membre NATO, sunt pregătite pentru orice fel de scenariu.

„Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa, încearcă să creeze o stare de nelinişte, încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict”, a mai transmis Vasile Dîncu, în cadrul aceluiași interviu.

De curând, Vasile Dîncu a vorbit și despre posibilitatea reintroducerii obligativității stagiului militar în România.