Volkswagen Golf R Touch Concept

Volkswagen a prezentat la Consumer Electronics Show Las Vegas 2015 conceptul Golf R Touch. Compacta germană a primit câteva upgrade-uri pentru evenimentul din statul Nevada, remarcându-se prin cele 3 touch-screen-uri amplasate în habitaclu şi diferitele ambianţe luminoase disponibile. Totul la nivel de concept, cu promisiunea că vor fi disponibile în curând şi în serie.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 05:37

Să trecem direct la subiect. Se ia un model Volkswagen Golf R de serie şi i se aduc modificări de ordin tehnologic, transformând maşina într-un concept demn de Consumer Electronics Show. Sare imediat în ochi ecranul central cu afişaj de înaltă rezoluţie şi dimensiunea de 12.8 inci, care permite şoferului accesul la sistemul multimedia şi la câteva din funcţiile maşinii. Indicatoarele de bord amplasate în spatele volanului au fost înlocuite de un ecran de 12.4 inci, soluţie asemănătoare celei deja existente pe Audi TT, Volkswagen Passat şi proaspăt lansatul Audi Q7. Aceste două display-uri pot fi personalizate în nenumărate feluri, oferind conducătorului auto o experienţă hi-tech inedită pentru un automobil. În partea inferioară a consolei centrale găsim al treilea ecran tactil, de 8 inci, care înlocuieşte clasicele butoane pentru controlul climatizării.

Şi asta nu e tot! Volkswagen Golf R Touch Concept poate prelua comenzi şi prin intermediul gesturilor, fără atingerea propriu-zisă a display-urilor. O cameră 3D montată în plafon monitorizează mişcările conducătorului auto şi trimite comenzile către unitatea de control a maşinii, dacă recunoaşte vreun gest facut de şofer. Prin intermediul acestui sistem pot fi accesate mai multe funcţii, precum deschiderea acoperişului panoramic sau reglarea scaunelor.

Personalizarea interiorului merge mai departe prin intermediul noului sistem de iluminare ambientală, capabil de nu mai puţin de 16.7 milioane de combinaţii de culori, conform constructorului german. Maşinile de serie produse de Volkswagen vor putea beneficia de aceste dotări în curând, mai ales că Audi oferă deja opţional pe câteva dintre modelele sale ecranul de înaltă rezoluţie din spatele volanului şi un sistem asemănător de iluminare a interiorului.

(w500) Volkswagen