Vouchere de 4000 de lei pentru români. Banii vin GRATIS de la Uniunea Europeană

Circa un sfert de milion de români care stau prost cu banii ar putea primi vouchere de până la 4.000 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru renovarea casei și înlocuirea electrocasnicelor.

07 feb. 2023, 13:13
Vouchere de 4000 de lei pentru români. Banii vin GRATIS de la Uniunea Europeană

Vouchere de 4000 de lei pentru români. Potrivit autorităților, peste 220.000 de români s-ar putea număra printre beneficiarii acestui ajutor în 2023. Suma aferentă unui voucher va fi de 4.000 de lei, bani pentru repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz. Măsura se va aplica de la anul, dar, până atunci, autoritățile trebuie să obțină aprobarea Comisiei Europeane pentru alocarea acestor fonduri.

Vouchere de 4000 de lei. Și componenta de sprijin pentru repararea locuinței este însoțită de voucherul de reziliență socială, în cadrul căruia echipamente electrocasnice, precum mașină de spălat sau mașină de gătit pot fi schimbate, dar pot fi în același timp achiziționate electrocasnice atunci când aceste familii nu au aceste dotări în locuințe.

„4.000 de lei este limita maximă pentru ceea ce înseamnă voucherul de locuire și pentru repararea locuinței. De asemenea, 4.000 de lei este pentru ceea ce înseamnă aparatele electrocasnice. Deci sunt 2 vouchere cu valori separate.

Vouchere de 4000 de lei. Beneficiarii sunt persoane și familii aflate în situație de deprivare materială și financiară, adică cu o situație financiară și materială precară.

Discuțiile pe care le avem în acest moment cu Comisia Europeană sunt în limita plafonului pentru pensie socială, respectiv 1.000 de lei de această dată și așteptăm să definitivăm acest negocieri cu Comisia Europeană ca să putem comunica oficial”, a declarat ministrul precizând că aproximativ 220.000 de persoane cu venituri mici ar urma să primească voucherul care poate fi folosit pentru repararea locuinței sau pentru schimbarea electrocasnicelor vechi.

Pentru a putea da aceste ajutoare, care ar urma să fie distribuite din prima jumătate a anului 2023, statul vrea să obțină 600 de milioane de euro de la Comisia Europeană, spunea ministrul Marcel Boloş.

PENSII 2023. Marius Budăi, despre noua formulă de calcul: „Nu sunt de acord să panicăm cetăţenii”

Alte tipuri de vouchere. Potrivit MIPE, în acest an se vor acorda mai multe ajutoare persoanelor cu venituri reduse. Mai exact, în 2023 se vor acorda:

  • 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie. Suma se acordă în două tranșe egale, de 700 de lei, în februarie și septembrie;
  • șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane. Beneficiari sunt, în acest caz, pensionarii, persoanele cu handicap și familiile, inclusiv cele monoparentale, ce au venituri mici și persoanele care primesc ajutor social și cele fără adăpost;
  • preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte;
  • peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare;
  • vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice;
  • persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a‑și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată;
  • mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri.

Vouchere de 4000 de lei. Bani gratis din 2023, vin în contul românilor direct de la Comisia Europeană„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor. Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială și care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”

, a transmis recent Marcel Boloș, ministrul investițiilor.
>Vouchere energie 2023. Ghidul erorilor care te lasă fără banii de facturi în plină iarnă