Vrei mai multă energie? Cura de detoxificare te poate ajuta

Ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor și de filtrarea substanțelor nutritive din alimente. Dacă îl ajuți să funcționeze la parametri normali, prin detoxificare, îți recuperezi energia vitală și puterea de concentrare.

RomaniaTV.net
04 oct. 2016, 09:27
Vrei mai multă energie? Cura de detoxificare te poate ajuta

E benefică o cură anuală de detoxificare

Toxinele acumulate în corp au un efect dezastruos asupra ficatului și nu numai. Așa apar oboseala, lipsa de energie, starea de apatie și nivelul scăzut de concentrare. Dulciurile consumate în exces cresc nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele rezultate în urma consumului mare de zahăr se duc piele. Este una din cauzele care duc la aparilia acneei și a tenului tern.

Cura de detoxifiere stimulează funcția ficatului, a splinei și bilei, și oferă mai mult timp pentru digerarea alimentelor.

Specialiștii spun că este nevoie de cel puțin o cură de detoxifiere pe an. Chiar și de mâine este un moment bun să profiți de această perioadă pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate.

Citeşte şi  Moduri cum să începi ziua cu energie

Renunță la carnea roșie, dulciuri și paste

În fiecare zi, pe stomacul gol, bea un pahar de apă în care ai stors puțină zeamă de lămâie. Vei resimți imediat efectul tonic, de energizare, dar și de stimulare a sistemului digestiv.

Ia apoi micul dejun, care trebuie să fie ușor, nu bogat în grăsimi. De exemplu, poți mânca iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume și un ou fiert.

Pe parcursul zilei include cât mai multe fructe și legume colorate, bogate în fibre și antioxidanți, cum sunt ceapa, morcovii, castraveții. În felul acesta înlocuiești alimentele care stresează ficatul, ca de exemplu carnea roșie sau pastele făinoase, și îți păstrezi totuși energia.

În timpul curei, evită cafeaua!

În fiecare zi, bea 2 litri de lichide, ceai de rooibos, ceai verde sau de mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roșu. Detoxifiante sunt și sucurile proaspete de sfeclă, morcovi și mere.

Pentru a obține o dietă personalizată, mergi la un medic nutriționist. Specialistul îți poate recomanda și suplimente alimentare, necesare completării carențelor alimentare sau pentru reducerea apetitului.

Citește ce plante au grijă de sănătatea ficatului tău