CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2017. Salvador Sobral, declaraţii emoţionante după câştigarea marelui premiu: Eu doar vreau să trăiesc

EUROVISION 2017. Salvador Sobral este marele câştigător de anul acesta al Eurovisionului. Tânărul de 27 de ani a cucerit publicul cu vocea lui caldă şi cu melodia care, oarecum, spune povestea vieţii sale. Grav bolnav de inimă, Salvador are nevoie de un transplant de cord, în caz contrar medicii dându-i doar câteva luni de trăit.

15 mai 2017, 18:54
CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2017. Salvador Sobral, declaraţii emoţionante după câştigarea marelui premiu: Eu doar vreau să trăiesc

EUROVISION 2017. Portugalia a câștigat finala Eurovision cu un total de 758 de puncte, primind cele mai multe punctaje maxime din partea juriilor naţionale, dar şi cele mai multe puncte din partea publicului, 376! România a încheiat pe locul 7! România a obținut 224 de puncte la votul telespectatorilor, al cincilea mare punctaj acordat prin televot.

EUROVISION 2017 Salvador Sobral are 27 de ani. Iar piesa emotionanta i-a compus-o sora sa. A castigat selectia pentru Eurovision in Portugalia cu mari emotii. Iar istoria s-a repetat sâmbătă seară, la Kiev, când tânărul portughez a trăit o bucurie de nedescris.

Salvador a intrat în vizorul presei imediat ce și-a făcut apariția la Kiev, unde s-a desfășurat finala din acest an. Cântărețul a stârnit controverse atunci când a purtat un tricou cu mesaj, ”SOS refugiați”. În timp ce publicul l-a aplaudat pentru această inițiativă, membrii European Broadcast Union i-au cerut reprezentantului Portugaliei să nu mai poarte haine cu astfel de mesaje, deoarece, cuvintele ar putea fi interpretate politic.

La conferința de presă ce a urmat finalei, Salvador a fost întrebat despre acest lucru, iar artistul a explicat că nu este un gest politic. „Acesta nu este un mesaj politc, de fapt e în esență un mesaj uman”, a spus artistul.

Potrivit click.ro, el a mărturisit ce intenție a avut. „Când m-am gândit că o să ajung aici imediat m-am gândit la refugiați, pentru că ei vor să scape de moarte. Să nu greșiti. Acești oameni nu sunt imigranți, ei sunt refugiați, încearcă să scape de moarte”, a declarat Salvador, care a fost însoțit de sora lui, inclusiv la conferința de presă.

EUROVISION 2017. Cântărețul a fost felicitat de jurnaliști și de fani. Un ziarist din Moldova i-a dăruit câștigătorului un suvenir de la un fan. Salvador a uimit asistența când a declarat că a fost complet depășit de sistemul de vot din marea finală a Eurovision.

„Eu n-am înțeles cum s-a votat… cred că trebuie să fii matematician sau ceva de genul ăsta ca să pricepi ce se întâmplă”, a declarat artistul, care a fost fericit că piesele melodioase s-au întors pe scena Eurovision. „Nu cred că se va schimba nimic, azi câștigi, mâine nu își mai amintește nimeni. Sincer, eu doar vreau să trăiesc o viață liniștită, dacă m-aș gândi la mine ca la un erou național sau un campion al Europei ar fi puțin ciudat”, a mai spus portughezul Salvador Sobral.

Vezi si: EUROVISION 2017. Ilinca şi Alex Florea, primele reacţii după ce au ocupat locul 7 la Eurovision