Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai reţelei Stat Islamic, ARESTAT pe un aeroport din Spania

Un cuplu suspectat pentru implicare în recrutarea de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic a fost arestat sâmbătă pe un aeroport din sudul Spaniei, în timp ce încercau să părăsească ţara pentru a ajunge în Maroc, împreună cu fiul lor minor, relatează Reuters.

16 apr. 2016, 12:08
Cuplu implicat în recrutarea de militanţi ai reţelei Stat Islamic, ARESTAT pe un aeroport din Spania

Ministerul spaniol de Interne a anunţat că un bărbat de origine marocană şi o femeie de origine spaniolă au fost arestaţi pe aeroportul din Algeciras, sudul Spaniei, sâmbătă dimineaţă, suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cei doi ar fi făcut parte dintr-un grup care susţine reţeaua teroristă, ocupându-se de recrutări de luptători, printre care militanţi care au comis atacuri sinucigaşe în Siria, se arată în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

Fratele bărbatului ar fi murit recent într-un atac sinucigaş, motiv pentru care cuplul se grăbea să părăsească ţara cât mai repede pentru a ajunge în Maroc, susţine ministerul spaniol.

Fiul celor doi va fi plasat în grija autorităţilor. Poliţia efectuează precheziţii în locuinţa din Granada a cuplului în vederea continuării investigaţiei.