O femeie gravidă a fost declarată în moarte cerebrală. Incredibil ce s-a întâmplat după 55 de zile

O poloneza aflata in moarte cerebrala, mentinuta artificial in viata timp de 55 de zile, a dat nastere unui copil sanatos, relateaza marti AFP.

20 apr. 2016, 09:32
O femeie gravidă a fost declarată în moarte cerebrală. Incredibil ce s-a întâmplat după 55 de zile

„Baiatul s-a nascut la inceputul anului, in a 26-a saptamana de sarcina. Cantarea 1000 de grame”, a afirmat Barbara Krolak-Olejnik, sefa departamentului de neonatologie de la Spitalul universitar din Wroclaw (Polonia), scrie stirileprotv.ro. Dupa trei luni de ingrijiri, starea lui de sanatate corespunde celei a unui prematur fara complicatii, a adaugat ea.

Citeşte şi Cum îţi influenţează semnele din naştere destinul

Cand mama copilului, o femeie de 41 de ani, a fost adusa cu ambulanta la spital, neurochirurgii au constatat moartea ei cerebrala in urma unui cancer al creierului. „Toata familia a dorit sa incercam sa pastram copilul. Este extrem de rar sa se reuseasca pastrarea unei sarcini atat de putin avansate, in a 17-a sau a 18-a saptamana, pe o perioada asa lunga”, a subliniat Krolak-Olejnik.

Dupa trei luni petrecute la terapie intensiva, baiatul cantareste 3 kilograme, respira autonom, este hranit cu biberonul si a fost externat. „Acum trebuie sa avem rabdare si sa vedem cum va creste”, a incheiat medicul mentionat.