OLIMPIADĂ. Un gimnast calificat în finală la inele, dat afară din lot, după o noapte de beţie

OLIMPIADĂ. Gimnastul olandez Yuri van Gelder a băut toată noaptea după calificarea în finală la inele şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro pentru încălcarea gravă a regulilor echipei.

09 aug. 2016, 09:38

OLIMPIADĂ. Yuri van Gelder a părăsit satul olimpic sâmbătă seară şi a petrecut până duminică dimineaţă, încălcând astfel regulile echipei privitoare la consumul de alcool şi pentru părăsirea bazei echipei.

Este teribil pentru Yuri, dar acest tip de comportament este inacceptabil„, a declarat Maurits Hendriks, şeful echipei olandeze. „În termeni de sport este un dezastru, dar nu am avut de ales, având în vedere încălcarea valorilor noastre„, a adăugat acesta.

Citeşte şi Premiu fabulos la JO. Dacă ia aur pentru România, un sportiv va primi un cal arab, 10 kg de aur şi un Mercedes

OLIMPIADĂ. Yuri Van Gelder, campion mondial la inele în 2005, are antecendente de încălcare a regulilor la un eveniment sportiv major. În anul 2009, el a fost suspendat din Uniunea Gimnaştilor Olandezi pentru consum de cocaină cu trei zile înainte de începerea campionatelor naţionale.

Echipa olandeză a impus condiţii stricte pentru sportivii săi. Potrivit articolelor de presă, acestora le este interzisă ieşirea în oraşul Rio din motive de siguranţă, în timp ce sportivii care şi-au terminat probele trebuie să se întoarcă acasă pentru a nu-i distrage pe coechipieri.

Yuri van Gelder, ironizat pe Twitter: