ŞAPTE persoane REŢINUTE în urma percheziţiilor la cămătari şi tăietori ilegali de lemne

Şapte persoane au fost reţinute pentru 24 ore în urma unor percheziţii efectuate joi la locuinţele mai multor persoane bănuite de cămătărie, şantaj, fals în declaraţii, furt din locuinţe şi case de vacanţă, tăiere, complicitate la tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

04 sept. 2014, 15:35
ŞAPTE persoane REŢINUTE în urma percheziţiilor la cămătari şi tăietori ilegali de lemne

Vineri, procurorii vor cere instanţei arestarea preventivă a acestora. De asemenea, 12 persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Poliţiştii argeşeni au ridicat 20.800 de euro, 3.350 de lei, material lemnos fără documente legale şi au condus la audieri 19 persoane, la sediile Poliţiei din Câmpulung şi Piteşti, în urma a 23 de percheziţii efectuate joi dimineaţă, precizează IGPR.

Acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, camătă şi fals în declaraţii, respectiv tăiere ilegală, sustragere de material lemnos, complicitate la tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

CITEŞTE ŞI Percheziţii de amploare în 11 judeţe şi în Capitală. Primăria lui VANGHELIE se află pe listă

Acţiunea a vizat două grupări infracţionale cu dosare penale instrumentate de poliţiştii din Piteşti şi Câmpulung.

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi adus un prejudiciu patrimoniului privat, estimat până în prezent la aproximativ 150.000 de lei”, precizează IGPR.

La acţiune au participat peste 100 de poliţişti din cadrul IPJ Argeş, din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI şi DIPI.