Zece puncte de trecere frontieră au fost deschise la graniţa româno-ungară. Pe unde se poate intra în ţară

Pentru punerea în aplicare a soluţiilor de fluidizare a traficului la graniţa de vest, stabilite în cadrul întâlnirii care a avut loc în Ungaria, la Budapesta, în data de 19 mai a.c., între miniştrii de interne ai României şi Ungariei, Marcel Velaşi Sandor Pinter.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 06:26
Zece puncte de trecere frontieră au fost deschise la graniţa româno-ungară. Pe unde se poate intra în ţară

Astfel, începând cu data de 21 mai a.c., ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state: 

Citește și: Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: „Nu este un interval care să acopere 24 de ore”

– P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare 
– P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
– P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
– P.T.F. Borş – judeţul Bihor
– P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
– P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
– P.T.F. Turnu – judeţul Arad
– P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
– P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
– P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

De asemenea, tpt pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în țară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.