Zeci de români aflaţi în Arabia Saudită au fost repatriaţi. Anunţul Ministerului Afacerilor Externe

Publicat: Luni, 11 Mai 2020 11:44 // Actualizat: Luni, 11 Mai 2020 11:47 // Sursa: romaniatv.net

85 de cetățeni români aflaţi pe teritoriul Regatul Arabiei Saudite s-au reîntors în ţară, în urma demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerului Afacerilor Interne, se arată într-un comunicat al MAE.

Foto: Libertatea.ro

Demersurile autorităților române au permis și facilitarea repatrierii a trei cetățeni sârbi și a patru cetățeni ungari, care și-au continuat drumul către țările din care proveneau. Repatrierea a fost asigurată cu o aeronavă Tarom, pe ruta București-Riad-București.

MAE face un nou apel la evitarea călătoriilor externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii sunt riscante în această perioadă, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

Citeşte şi Zeci de români care lucrau la un abator din Germania, diagnosticaţi cu COVID-19

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respecte cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, ceea ce reduce în mod semnificativ posibilitățile de asistență din partea autorităților române, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu coronavirus, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

La începutul lunii aprilie, încă 92 de cetăţeni români fuseseră repatriaţi din Regatul Arabiei Saudite. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Arabia Saudită Ministerul Afacerilor Externe repatriere români repatriere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H