Doliu pentru teatrul românesc. Lacrimi şi durere la căpătâiul lui Nae Lăzărescu, în ultima sa zi pe pământ

Marele actor Nae Lăzărescu  a fost înmormântat, sâmbătă, la Focşani, cu onoruri militare. Rudele, prietenii şi toţi cei care l-au cunoscut l-au condus pe ultimul drum şi l-au aplaudat pentru ultima oară, cu lacrimi în ochi, pe cel care obişnuia să îi facă mereu să zâmbească sau să râdă în hohote. Sicriul cu trupul neînsufleţit al marelui actor a fost depus la biserica din Piaţa Unirii din Focşani şi sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu.

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 08:14
Doliu pentru teatrul românesc. Lacrimi şi durere la căpătâiul lui Nae Lăzărescu, în ultima sa zi pe pământ

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu a ajuns la Focşani în jurul orei 11.00, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din Piaţa Unirii.

Cortegiul funerar a fost primit cu aplauze de persoanele venite să-i aducă un ultim omagiu actorului de comedie, iar în jurul orei 14.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost transportat la cimitirul Nordic din Focşani.

Biserica Unirii din Focşani a fost neîncăpătoare pentru cele aproximativ 500 de persoane venite să-şi ia adio de la Nae Lăzărescu.

La slujba de înmormântare au participat, printre alţi, şi actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Trupul neînsufleţit al actorului, decedat joi, în urma unei grave boli hepatice, a fost depus vineri după-amiază la Teatrul „Constantin Tănase”, care i-a fost a doua casă, iar de acolo a fost transportat la Focşani, pentru înhumare.

Fanii şi apropiatii au putut să îşi ia rămas bun în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al actorului. Printre cei prezenţi, s-au numărat Vadim Tudor, Nicolae Văcăroiu, Gabriel Dorobanţu, Nicolae Furdui Iancu şi mulţi alţii. „În teatrul acesta el a avut un rol principal îm piesa mea de teatru. Toată lumea ştie fotbal. O mare pierdere pentru cultura română”, a spus Vadim Tudor.

Citeşte: Povestea vieţii lui Nae Lăzărescu, spusă chiar de el. O existenţă plină tragism şi umor VIDEO

Acelaşi lucru îl spun şi cei care nu l-au cunoscut personal. „Revelionul fără dânsul nu va mai avea acelaşi farmec. Dânsul avea un umor deosebit. Cât erai de supărat, făcea să nu mai simţi, să nu mai ai tristeţe pe faţă”, spun admiratorii.

Citeşte şi Declaraţie ŞOCANTĂ a lui Vasile Muraru: „Am primit vestea morţii lui Nae Lăzărescu cu mare bucurie”

Şi peşedintele, Traian Băsescu, şi premierul, Victor Ponta, şi-au exprimat regretele şi au trimis câte o coroană de flori. Nae Lăzărescu va fi înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Focşani.

Vezi şi NAE LĂZĂRESCU. Momente inegalabile din cariera îndrăgitului comic