350 de militari din şase ţări participă la un exerciţiu militar la Smârdan

350 de militari din șase țări participă săptămâna viitoare la modulul de pregătire Platinum Eagle 16.1 din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF), care va avea loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Galați. 

08 mai 2016, 10:26
350 de militari din şase ţări participă la un exerciţiu militar la Smârdan

La exerciţiul care va avea loc în perioada 9-16 mai participă militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia și SUA. România este reprezentată de 120 de militari din Forțele Terestre aparținând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” din Galați, plt maj Marius Paraschiv, potrivit Agerpres.

Obiectivul principal al exercițiului este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea interoperabilității.

BSRF-16 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA, care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului.

Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.