7 tratamente naturale care vindecă pielea mai repede

Cel mai mare organ al corpului tău, pielea, se confruntă cu afecţiuni diverse. Dacă nu mai ai timp să alergi la un farmacist pentru unguentul potrivit, oferă-i un prim ajutor alegând una din cele 14 plante minune care-ţi protejează pielea.

RomaniaTV.net
17 apr. 2018, 08:15
7 tratamente naturale care vindecă pielea mai repede

Decoct de tătăneasă

Tătăneasa este o plantă cu efect cicatrizant, eficientă în tratarea arsurilor şi ulcerelor varicoase. Pentru aceste afecţiuni ai nevoie de un decoct mai concentrat din 4-5 linguri de plantă și 250 ml de ap. Le lași să clocotească, apoi lași la răcit, strecori și faci băi sau pui comprese pe locurile cu probleme.

Tinctură de gălbenele

Acneea, arsuri superficiale, eczemele se vindecă mai ușor cu tinctură de gălbenele. O obţini din 10 g de flori macerate7 zile cu 100 g de alcool. La fel de bune sunt compresele cu amestec de 10 g de tinctură de gălbenele şi o ceşcuţă de apă fiartă.

Comprese cu infuzie de coada-şoricelului

Leacurile cu coada-șoricelului au acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi antimicrobiană. Le poți folosi pentru calmarea tenului înroşit, tratarea rănilor, arsurilor, eczemelor. Aplică infuzia sub formă de băi sau comprese. Pune 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Ulei de muşeţel

Uleiul de muşeţel este antiseptic, indicat în caz de arsuri, răni, ulceraţii și pentru tenul iritat. Amestecă 1 lingură de flori de muşeţel cu 100 g de alcool. Ține-le 2-3 ore într-un vas închis, adaugă 100 ml de ulei de floarea-soarelui sau ulei de sunătoare şi încălzeşte. Amestecă până la evaporarea alcoolului. La final, stoarce și strecoară.

Unguent de nuc

Frunzele de nuc sunt de un real ajutor când suferi din cauza rănilor şi furunculilor. Din ele îți poți prepara un unguent. Pune la macerat 7 zile 15 g de frunze și 100 g de ulei de floarea-soarelui. Apoi, fierbe maceratul şi lasă-l 3 ore. Strecoară, adaugă 15 g de ceară de albine şi fierbe 30 de minute. Amestecă și lasă la răcit înainte de a-l aplica prima oară.

Ceai de salvie

Din salvie poți face o infuzie eficientă pentru răni, ulceraţii şi seboree, o boală care se manifestă prin secreţia excensivă a glandelor sebacee. Lasă la infuzat 15 minute o linguriță de plantă în 100 ml de apă fiartă. Strecoară, lasă puțin la răcorit și aplică pe zona cu probleme comprese sterile îmbibate în acest ceai.

Comprese cu ceai de talpa-gâştii

O altă plantă din care poți face o infuzie cu efect cicatrizant şi antiinflamator este talpa-gâștii. Închide rănile superficiale într-un timp mai scurt. Prepară ceaiul din 25 g de plantă și 200 ml de apă clocotită. Este indicat și decoctul preparat din 50 g de talpa-gâștii şi un litru de apă.

Află 3 sucuri naturale, bune pentru piele AICI