A dat o petrecere în cinstea SÂNILOR săi. Ce urmează va emoţiona o lume întreagă

Claira Hermet a luat o decizie care îi va schimba viaţa, după ce mama şi sora sa au murit din cauza cancerului la sân, la vârstele de 42, respectiv 31 de ani. Prezentatoarea TV şi radio în vârstă de 27 de ani de la BBC este sănătoasă, însă vrea să se asigure că viaţa sa nu se termină prea devreme.

15 ian. 2015, 08:06

Claira va suferi în data de 21 ianuarie o operaţie de dublă masectomie, urmată de o reconstrucţie a bustului. Jurnalista a luat această  decizie după testele genetice au evidenţiat că are gena BRCA1 responsabilă cu apariţia cancerului de sân, iar şansele de a dezvolta maladia se ridică la 85%.

Citeşte şi CIUDĂŢENII despre SÂNI. De ce au sânii erecţie şi când a avut loc prima operaţie de mărire GALERIE FOTO

„Când am aflat că am gena m-am simţi ca şi cum cineva m-ar fi lovit cu pumnul în stomac. Totuşi, am ştiut din acel moment că voi face operaţia (de dublă masectomie, n.r.), chiar dacă aveam doar 19 ani. Decizia nu am luat-o peste noapte, dar am ajuns la concluzia că sânii mei nu mă reprezintă ca persoană”, a declarat Claira pentru Daily Mail.

Iar pentru a demonstra tuturor femeilor că nu au de ce să se teamă, mai ales când medicina le oferă răspunsul la ce urmează, dar şi pentru a atrage atenţia asupra cancerului de sân, Claira Hermet a decis să îşi serbeze sânii, cu puţin timp înainte de a face pasul cel mare.

„Mama şi sora mea nu aveau un control asupra bolii, dar eu am posibilitatea să aleg. Şi aleg să nu fac cancer şi să mor, foarte simplu. Chiar dacă oamenii spun că gestul meu este unui curajos, le spun că nu e aşa, este un gest foarte simplu: eu nu trebuie să trec prin chimioterapie şi radioterapie. Prin această metodă elimin teama de a face cancer şi pot să îmi văd de viaţă în continuarea”, a mai spus prezentatoarea TV.

Citeşte şi Ce spun sânii femeilor despre personalitatea lor: Diferenţa dintre pepeni şi lămâi