A murit Şerban-Viorel Stănoiu, fost judecător al Curţii Constituţionale

Curtea Constituţională a României a anunţat, luni, decesul prof.univ.dr. Şerban-Viorel Stănoiu, fost judecător al Curţii în perioada 2001 – 2007.

27 feb. 2017, 13:44
A murit Şerban-Viorel Stănoiu, fost judecător al Curţii Constituţionale

Şerban-Viorel Stănoiu s-a născut la 20 septembrie 1940, la Craiova. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București (1964) și apoi a obținut titlul de Diplomat al Școlii Internaționale de Drept al Muncii Comparat de la Trieste – Italia (1969).

După absolvirea Facultății, a lucrat ca cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române (1964-1975). Apoi a obținut titlul științific de Doctor în drept la Institutul de Cercetări Juridice (1976). Ulterior, a lucrat ca avocat în cadrul Baroului București (1978-2001).

În paralel cu munca de la Baroul București, Viorel Stănoiu a predat în calitate de conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității „Spiru Haret”, Catedra de Drept civil. El este autor de monografii, studii, comunicări științifice publicate în țară și în străinătate.

Membrii Curţii au transmis condoleanţe familiei. „Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut bucuria de a lucra împreună cu profesorul Şerban-Viorel Stănoiu îi vor purta o neştearsă amintire”, a transmis CCR, într-un comunicat de presă.