Anchetă la Airbus din Germania pentru suspiciuni de corupţie vizând contracte cu România şi Arabia Saudită

Compania Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă în urma unor suspiciuni de corupţie vizând contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, care a confirmat de asemenea că au avut loc percheziţii la sediile grupului din Germania, la solicitarea Parchetului din Munchen, relatează AFP.

03 dec. 2014, 13:42
Anchetă la Airbus din Germania pentru suspiciuni de corupţie vizând contracte cu România şi Arabia Saudită

Suspectată de corupţie în contracte cu Arabia Saudită şi România, Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă.

„Am deschis o anchetă internă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei, filiala din Germania a grupului european Airbus, fost EADS. El a confirmat că au avut loc percheziţii la mai multe sedii din Germania în luna octombrie, aşa cum a dezvăluit marţi presa germană.

„Airbus vrea să coopereze pe deplin cu autorităţile”, a adăugat el.

Suspiciunile de corupţie vizează contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a confirmat pentru AFP Parchetul din Munchen.

„Nu mai mult de zece persoane” sunt vizate de anchetă, a precizat el, fără a confirma valoarea contractelor vizate, evaluate la trei miliarde de euro de către presa germană.

Documentele confiscate ‘trebuie acum să fie examinate’, a indicat purtătorul de cuvânt al Parchetului, care nu a fost în măsură să evalueze durata procesului.

În 2009, divizia de apărare a Airbus Group, care se chema încă EADS, a încheiat un contract de circa două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grilaje de protecţie şi de echipamente tehnice de supraveghere ultramoderne pentru cele circa 9.000 de km de frontieră ale sale, a reamintit miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Anchetatorii au efectuat în octombrie percheziţii la sediile Airbus Defence and Space, la Ottobrunn şi Unterschleissheim, din apropiere de Munchen, precum şi în apropiere de Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, oraşe în sudul Germaniei, potrivit publicaţiei citate.