ADIO, păcănele. Cum vor parlamentarii Puterii vor să împiedice evaziunea fiscală în sălile de joc de cartier

Pe motiv că s-au înmulțit prea mult, mai mulți parlamentarii social-democrați au inițiat o lege care interzice jocurile electronice în sălile de cartier. Parlamentarii Puterii vor să interzică aparatele slot-machine în sălile de jocuri și să le mute numai în sediile Loteriei Naționale şi în șase cazinouri, scrie evz.ro.

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 10:32
ADIO, păcănele. Cum vor parlamentarii Puterii vor să împiedice evaziunea fiscală în sălile de joc de cartier

Mai mult de 100 de parlamentari, din PSD și UNPR, au depus la Parlament o propunere legislativă în urma căreia jocurile de noroc tip slot-machine, cunoscute popular drept „păcănele”, vor fi sub controlul Ministerului de Finanţe.

Lumea jocurilor de noroc acuză că viitoarea lege este o naționalizare făcută în beneficiul Loteriei Naționale, din care vor avea de câștigat și austriecii de la Novomatic, partenerii de afaceri ai companiei de stat. În realitate, însă, măsura poate împiedica evaziunea fiscală, intens practicată de sălile de jocuri, scrie Evenimentul zilei.

În momentul de faţă, în urma parteneriatului care se derulează între Loterie şi firma Novomatic, partea română câştigă un venit proporţional de cel puţin 75 de milioane pe an, fără să investească vreun ban.

Evenimentul zilei a scris, la momentul licitaţiei, că Loteria pune la dispoziţie spaţiile, Novomatic aduce aparatura electronică, iar veniturile nete sunt împărţite în mod egal. Aparatura e conectată la serverele Ministerului de Finanţe, iar în acest mod se controlează activitatea şi veniturile încasate, împiedicându-se evaziunea fiscal.