Videanu, Alina Bica, Dorin Cocoş şi fiul lui, aduşi la mandat: Judecătorii decid dacă îi ARESTEAZĂ

Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş au fost aduşi în cursul după-amiezei de vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde procurorii au produs eliberarea unor mandate de arestare pentru 29 zile. Între timp lui Adrieaan Videanu i-a expirat ordonanţa de reţinere, însă nu a fost eliberat deoarece de mai bine de şase ore dă declaraţii în faţa procurorilor.

30 ian. 2015, 14:32
Videanu, Alina Bica, Dorin Cocoş şi fiul lui, aduşi la mandat: Judecătorii decid dacă îi ARESTEAZĂ

Videanu este liber să plece acasă, dar se află încă la Înalta Curte de Casaţie unde magistraţii decid dacă i se va da mandat de arestare. Acolo se află şi Alina Bica, împreună cu Dorin Cocoş şi fiul său, care şi ei urmează să afle dacă primesc mandate.

Alin Cocoş, fiul afaceristului Dorin Cocoş, a fost reţinut joi de către DNA, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul retrocedărilor, în care Alina Bica a fost arestată preventiv în luna decembrie din 2014.

De asemenea, Adrian Videanu a fost reţinut, joi, de către DNA, în dosarul Alinei Bica. Acuzaţiile care i se aduc fostului primar al Capitalei sunt complicitate la abuz în serviciu.

Citeşte şi Vasile Blaga: Dacă Adriean Videanu va fi arestat preventiv, va fi suspendat de drept din PDL

Dorin Cocoş a fost audiat, vineri, la DNA, iar procurorii cer arestarea sa preventivă în dosarul în care şi fiul său, şi Adriean Videanu sunt implicaţi.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpatului Cocoş Dorin, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de trafic de influență şi dare de mită.

Citeşte şi Un nou dosar penal pentru Alina Bica. Ca şef DIICOT, i-ar fi favorizat pe Adriean Videanu şi pe Ovidiu Tender

„Inculpații COCOȘ DORIN și BICA ALINA MIHAELA (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentați, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de COCOȘ ALIN, VIDEANU ADRIEAN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORIAN”, se precizează într-un comunicat DNA.

Citeşte şi IMAGINI BOMBĂ! Ce a făcut Adriean Videanu în ultima noapte de libertate VIDEO