Alina Bica are mari probleme după ce a părăsit penitenciarul Târgşor

Alina Bica, fostul procuror şef DIICOT, a fost eliberată, marţi, din Penitenciarul Târgşor şi va fi plasată în arest la domiciliu. Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a declarat, marţi, într-o intervenţie telefonică la România TV, că fosta şefă DIICOT are probleme financiare după ce a fost arestată. Avocata a precizat că ea o apără pe Alina Bica pro bono, dar există alte cheltuieli pe care clienta sa nu şi le mai permite.

21 apr. 2015, 19:30
Alina Bica are mari probleme după ce a părăsit penitenciarul Târgşor

Alina Bica a ieşit din Penitenciarul Târgşor marţi după-amiază, după şase luni în care s-a aflat în arest preventiv pentru mai multe acuzaţii de corupţie. Alina Bica a fost aşteptată la ieşirea din închisoare de soţul ei, dar şi de avocata Laura Voicu. 

Doamna Bica nu a făcut niciun denunţ de când a fost încarcerată şi până în momentul în care a ieşit şi această atitudine va fi în continuare, a fost o atitudine constantă de nerecunoaştere a faptelor. Exact cum a intrat cu capul sus, aşa a şi ieşit şi aşa vom rămâne şi în continuare până la finalizarea procesului„, a declarat avocatul Laura Voicu, la România TV

Întrebată dacă Alina Bica este pregătită fizic, psihic şi material să ducă lupta cu autorităţile pentru a-şi dovedi nevinovăţia, avocata Laura Voicu a precizat că atât ea, cât şi partenerul ei au apărat-o pro-bono pe Alina Bica, dar cu toate acestea după lunile petrecute în arest, fosta şefă DIICOT se confruntă cu mari probleme financiare pentru că nu mai are o sursă de venit. 

Eu merg pe principiul că fiecare lucru trebuie făcut pas cu pas. Nu mă îmbăt cu apă rece, chiar dacă este o victorie nemaipomenită în faţa DNA-ului. Faptul că am adus-o acasă pentru mine este într-adevăr o victorie, dar lupta de abia acum începe. Atâta vreme cât noi, ca şi avocaţi, am apărat-o pro bono, lucru pe care îl vom face în continuare, suntem pregătiţi de luptă din toate punctele de vedere. La un apartament de 70 mp, presupun că întreţinerea o să o suportam probabil. Problema este să ne dovedim nevinovăţia. Ăsta este primul pas„, a mai spus Laura Voicu.

Citeşte şi Alina Bica, eliberată din penitenciar: Sunt o femeie de succes în continuare. Nu am ce să-mi reproşez