Andreea Paul şi-a dat demisia din conducerea PNL. Vasile Blaga: Mai sunt și supărări din când în când

Deputatul Andreea Paul a demisionat luni din funcția de prim-vicepreședinte al PNL, în urma ședinței Biroului Permanent Național. Surse din partid afirmă că a luat această decizie deoarece nu a fost numită președinte unic al filialei din Satu Mare. Vasile Blaga a dat de înşeles că că filiala PNl nu a mai dorit-o şi o sfătuieşte pe Andreea Paul să rămână în partid.

11 iul. 2016, 13:58
Andreea Paul şi-a dat demisia din conducerea PNL. Vasile Blaga: Mai sunt și supărări din când în când

Andreea Paul a anunțat că rămâne simplu membru PNL.

„De astăzi sunt un simplu membru în Partidul National Liberal. Motivele pentru care am renunțat la funcția de prim-vicepreședinte au fost comunicate conducerii partidului. Uneori lucrurile drepte sunt dureroase. Nu a fost ușor să iau o asemenea hotărâre, dar ea este definitivă și a fost acceptată de partid. Rămân în partid alături de oamenii și principiile alături de care am desfășurat o activitate de aproape un deceniu. Am fost un lider de partid activ, după cum bine știți. Am ajutat la structurarea programelor economice ale partidului, la campaniile electorale, am promovat idei noi și oameni noi, programe economice pentru tineri, reduceri de taxe și impozite, am activat în apărarea drepturilor femeilor și copiilor. Atunci când am candidat am luat scor dublu față de media partidului pe țară și am întors un colegiu roșu de 23 de ani până în anul 2012. În anul 2016, în Țara Oașului, scorul PNL a fost de 38%, peste PSD cu cele 33%”, a precizat Andreea Paul.

Ea a adăugat că se va axa în continuare pe activitatea academică și de consultanță, rămânând membru PNL.

„Vreau să rămân la fel de activă, nu pot altfel, sunt un om de acțiune, sunt încă tânără și determinată. Dar mă voi concentra de acum pe activitatea în afara partidului — pe activitatea academică și de consultanță. Voi rămâne însă ca membră în interiorul partidului și voi da oricând ajutor dacă voi fi solicitată în domeniile mele de expertiză — în științele economice și în ceea ce privește drepturile femeilor. Poate puțin ‘din afară’ voi vedea politica mai bine, voi vedea mai clar pădurea de copaci și voi remarca mai ușor uscăturile fără de care nu există pădure… Un pas înapoi face bine la un moment dat oricui”, a mai scris deputatul sătmărean.

Conducerea centrală a PNL urmează să stabilească luni cine va fi numit președinte unic al PNL la nivelul județului Satu Mare.

Reacţia lui Vasile Blaga

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat luni referindu-se la demisia Andreei Paul din funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii că în familie mai există și supărări.

„Domnia sa, nu este un secret, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte”, a afirmat Blaga, precizând că majoritatea membrilor din organizația Satu Mare a fost de acord cu varianta de conducere stabilită de BPN.

El a menționat că Andreea Paul a rămas membru PNL. „Dacă dorește, și o sfătuiesc să funcționeze în continuare în organizația de Satu Mare, foarte bine, dacă nu, fiecare după propria dorință”, a adăugat Blaga.

Întrebat dacă Andreea Paul și-a exprimat dorința de a fi președinte al filialei Satu Mare, el a spus că da. „Da, și eu mi-aș dori multe, dar numai ce se poate, se poate. Adică trebuie să vrea și cealaltă parte. Trebuie să vrea Grivei. Grivei este organizația județeană. Am fost foarte explicit, da?!”, a precizat el.

Vasile Blaga a explicat că, în momentul în care s-a ajuns la concluzia că la Satu Mare nu este o armonie în organizație, niciunul din membrii Biroului Politic Național nu i-a acceptat la conducere pe cei care au condus până „astăzi” organizația. „Drept urmare, vor conduce președintele Consiliului Județean și un primar. Există resursă. De aceea mai sunt și supărări, din când în când. Așa e în viață, și în familie se mai întâmplă”, a spus Blaga.