Andrei Plăcintă, „croitor model” în penitenciar

Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă s-a integrat perfect în puşcărie şi se pare că este un deţinut model. Mai mult, acesta are posibilitatea de a continua profesia moştenită de la mama sa.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 07:27
Andrei Plăcintă, „croitor model” în penitenciar

Andrei Plăcintă dovedeşte o disciplină uimitoare. În cele peste două săptămâni petrecute în închisoare, din condamnarea de patru ani şi jumătate pe care o are, acesta s-a adaptat extrem de bine normelor de ordine interioară şi se înţelege foarte bine cu ceilalţi deţinuţi.

Andrei Plăcintă, care se ocupa înainte de a fi încarcerat şi de confecţionarea hainelor, va putea să îşi continue activitatea chiar în penitenciar. Instituţia din Timişoara deţine în interior un atelier de croitorie unde deţinuţii pot munci.

„Dacă primeşte dreptul la muncă, va putea presta activităţi în interesul locului de deţinere, cu caracter gospodăresc, la curăţenie sau în atelierele de croitorie şi de tâmplărie. În exterior avem contracte în special pentru munca necalificată în construcţii. Toate lucrurile astea se stabilesc şi în funcţie de aptitudinile lui, în funcţie de ceea ce ştie să facă. Poate să participe la cursurile de calificare şi recalificare în cadrul penitenciarului, de tâmplărie PVC, aluminiu şi construcţii”, a declarat Carmen Uţoiu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, potrivit ziarulring.ro.

Citeşte şi: Andrei Plăcintă, prima noapte de arest: a plâns şi cerut să vină mama