ATAC ARMAT asupra unei bănci din Rusia. Mai multe persoane, luate ostatice UPDATE

Un bărbat a luat, luni, ostatice patru persoane într-o bancă din oraşul Belgorod, din sud-vestul Rusiei. El s-a predat ulterior poliţiei fără violenţă.

21 apr. 2014, 10:40
ATAC ARMAT asupra unei bănci din Rusia. Mai multe persoane, luate ostatice UPDATE

Un bărbat a intrat luni dimineaţă în banca respectivă, fiind înarmat cu o puşcă de vânătoare, şi a luat ostatice mai multe persoane, el cerând să îi fie restituită din bancă ”o sumă mare de bani”, potrivit unui comunicat al poliţiei, citat de Agerpres. Bărbatul a acceptat ulterior să elibereze ostaticii şi s-a predat autorităţilor după ce poliţia a promis să îl ajute să-şi recupereze banii depuşi la banca Zapadni.

”Negocierile au fost încununate de succes”, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei din Belgorod, care a precizat că ”nimeni nu a fost rănit”.

Bărbatul  deţinea 25 de milioane de ruble (circa 500.000 de euro) la banca Zapadni, una dintre filialele acesteia din Belgorod fiind scena luării de ostatici. 

Licenţa băncii Zapadni, fondată în 1993, a fost retrasă luni de banca centrală rusă întrucât nu au fost respectate cerinţele privitoare la rezerve bancare şi stabilitate financiară. În aceste cazuri, clienţii nu sunt despăgubiţi decât cu o sumă de cel mult 700.000 de ruble (circa 14.200 euro).

Pentru luarea de ostatici, bărbatul riscă o pedeapsă 15 ani de închisoare.

Iniţial, surse poliţieneşti ruse au anunţat că trei necunoscuţi au luat ostatice patru persoane într-o bancă din oraşul Belgorod.