Atentatul din Ankara: Autorităţile turce au dezvăluit identitatea celei de-a doua femei kamikaze

Autoritățile turce au dezvăluit marți identitatea celui de-al doilea autor al atentatului sinucigaș comis duminică la Ankara, fiind vorba de o femeie membră a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite agenția Reuters.

15 mart. 2016, 18:09
Atentatul din Ankara: Autorităţile turce au dezvăluit identitatea celei de-a doua femei kamikaze

Numele ei este Seher Cagla Demir, născută în anul 1992 în localitatea Kars, aproape de frontiera Turciei cu Armenia. Ea s-a alăturat PKK în anul 2013 și se pare că a fost antrenată în Siria de Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG).

Împreună cu un alt kamikaze — un bărbat deja identificat și care de asemenea a avut legături cu PKK — ea a executat atacul cu mașină-capcană într-o stație de autobuz din centrul capitalei turce, soldat cu 37 de morți și 125 de răniți, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Podul Bosfor din Istanbul a fost închis din cauza unei maşini suspecte din care a sărit un bărbat

Atacul nu a fost revendicat, dar autoritățile turce afirmă că în spatele său se află combatanții kurzi, un alt atac comis luna trecută tot la Ankara și soldat cu 30 de morți fiind pus de asemenea pe seama YPG. Totuși, acel atac a fost în cele din urmă revendicat de mișcarea Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), considerată o grupare extremistă care acționează din umbră.