Au stat cu MORTUL în casă. Preotul n-a vrut să-l înmormânteze deoarece nu-şi plătiseră taxa de cult

Un preot din Păun, comuna Bârnova din Iași, a refuzat să oficieze slujba de înmormântare a unor enoriași care au restanțe la taxa de cult.

13 iul. 2013, 11:55
Au stat cu MORTUL în casă. Preotul n-a vrut să-l înmormânteze deoarece nu-şi plătiseră taxa de cult

Membrii unei familii din sat nu ştiau dacă îl vor putea îngropa pe tatăl lor, în vârstă de 90 de ani. Părintele paroh Mihai Ciornovalîc le-ar fi refuzat dreptul de a beneficia de serviciile religioase, pentru că nu ar fi plătit la timp cotizaţiile pentru biserică. Oamenii se revoltă deoarece, spun ei, deşi taxa este benevolă, au plătit-o întotdeauna, dar nu au păstrat chitanţele, scrie ziaruldeiasi.ro.

Familia a fost nevoită să cheme un preot dintr-o comună învecinată, care a oficiat până la urmă slujba. În urma plângerilor enoriaşilor, la faţa locului a venit şi un reprezentat al Mitropoliei.

„I-am explicat că este interzisă condiţionarea oficierii slujbei de înmormântare”, a subliniat Mihail Roşu, protopop al Protoieriei Iaşi 3.

Părintele paroh Mihai Ciornovalîc a refuzat să comenteze cazul în care este implicat.

Sătenii spun că ne este vorba de un caz singular. Preotul obişnuieşte să-i constrângă să plătească retroactiv taxa anuală de 100 de lei pe familie, în cazul în care doresc să se prezinte la înmormântare. Frapant este că, în cursul zilei de marţi, familia Loghin a sesizat faptele preotului Ciornovalîc la Mitropolie, unde a fost chemat şi părintele.

Citeşte şi Un PREOT i-a cerut favoruri SEXUALE unui băiat de 7 ani pentru a-i asigura bunicului un loc în RAI