Aviaţia turcă a bombardat poziţii ale PKK din sud-estul Turciei

Elicoptere militare turcești au atacat miercuri un grup de combatanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în provincia Sirnak din sud-estul Turciei, provocând moartea a nouă militanți, au declarat surse din serviciile de securitate, informează agenția de știri turcă Dogan.

24 feb. 2016, 12:10
Aviaţia turcă a bombardat poziţii ale PKK din sud-estul Turciei

Elicoptere Cobra au lansat atacul în jurul orei locale 06.00 (04.00 GMT) în timp ce grupul PKK călătorea printr-o zonă muntoasă spre districtul Idil din provincia Sirnak, în apropierea frontierei siriene.

Turcia a lansat cu regularitate lovituri aeriene împotriva bazelor PKK din nordul Irakului, însă este mult mai rar ca avioanele militare să atace în interiorul țării.

Citeşte şi O ramură a PKK a revendicat atacurile cu bombă de la Ankara

Câteva sute de persoane au fost ucise în violențe începând cu luna iulie, atunci când a fost denunțat acordul de încetare a focului. Poliția și armata turce și-au intensificat operațiunile în decembrie, conducând la o creștere rapidă a numărului de victime. Se estimează că aproape 200.000 de persoane, în cea mai mare parte kurzi din Turcia, și-au părăsit locuințele din cauza violențelor și a stării de asediu instituite în anumite zone.